Vstupenky nejdou na odbyt

Prodej vstupenek na nadcházející závod GP Velké Británie v Silverstone není tak úspěšný, jak si organizátoři a provozovatelé tratě představovali.

Mnoho okruhů zažívá i v letošní sezoně menší návštěvnost, než v letech minulých a britský okruh není výjimkou. Společnost BRDC, která je vlastníkem okruhu věří, že v posledních 14 dnech se zájem o vstupenky výrazně zvýší. Zatím jich bylo prodáno jen 70 000 a BRDC věří v prodej 90 000 vstupenek.

Již prve zmíněný údaj je vyšším číslem, než v loňském roce, kdy bylo mnoho potenciálních návštěvníků odrazeno provozními problémy a nešťastnou infrastrukturou okruhu, v jejímž důsledku čekaly návštěvníky několikahodinové zácpy před závodním okruhem a stejně tak by plýtvali časem při odjezdu z dějiště závodu. Po úpravách komunikací by mělo být vše v pořádku.

Důvodem malého zájmu je pravděpodobně i cena, která vychází v průměru na 170 USD. Ve srovnání s některými dalšími evropskými okruhy je nižší, ale ve srovnání se závody podporovanými vládami je neporovnatelně vysoká.

A právě budoucnost tradičního závodu GP Velké Británie je odvislá od získaných finančních prostředků, neboť okruh Silverstone je neustále terčem kritiky Bernieho Ecclestonea.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu