Nürburgring s Alexem Wurzem

Expilot Formule 1 a v současné době testovací pilot stáje McLaren Mercedes popisuje novou verzi legendárního okruhu u hradu Nürburg.

Již v pátek ráno se nad okruhem rozezní motory monopostů F1, aby byl v neděli před 16. hodinou znám vítěz prvního závodu druhé poloviny letošního ročníku.

S postupným řazením rychlostních stupňů směrem nahoru až k rychlosti 290 km/h prolétnete startovní a cílovou rovinku, která vás přivede při tvrdém brždění před Mercedes arénu, která začíná ostrou pravou zatáčkou. 1. rychlostní stupeň vás proveze k dlouhé 180° levé a následně pravoúhlé pravé, za kterou následuje krátká rovinka.

Od zatáčky Ford směrem z kopce k Dunlop Kehre brzdíte z 297 km/h na necelých 100 km/h a druhý stupeň. Dole tvrdě akcelerujete do kopce k zatáčce RTL, před kterou je rychlá šikana s levou a pravou zatáčkou a za rovinkou zase s rychlostí kolem 280 km/h prudce brzdíte právě před RTL zatáčkou. Následuje šikana levá pravá na 4. rychlostní stupeň s rychlostí 217 km/h.

Pod plným plynem a na poslední 7. stupeň stoupáte do kopce k šikaně NGK-S, kde následuje další ostré brždění. Musíte zde plně využít obrubníků, neboť je důležité udržet co nejvyšší rychlost před poslední pravou zatáčkou Veedol, ze které akcelerujete do cílové rovinky.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu