Michelin na suchu pomalejší

Test Barcelona

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Piloti vozů s pneumatikami Michelin si po kvalifikaci mohli jen svorně povzdechnout. Michelin odchází z F1 a jako by opravdu nedbal na výsledek posledních závodů...

Čeho se partneři Michelinu obávali už v tréninku, to kvalifikace potvrdila. Ferrari na pneumatikách Bridgestone má velký náskok - nejbližším soupeřem je o třídu slabší Toyota, samozřejmě s pneumatikami Bridgestone.

S Bridgestone si dnes oproti výsledkům z předchozích závodních víkendů polepšili i Williams (alespoň v podání Rosberga) nebo Midland (v podání Alberse). První dvě řady na startu patří "bridgestonům", až v dalších dvou řadách stojí Renaulty a Hondy s "micheliny". Trápil se McLaren, který ani nepostoupil do nejlepší desítky. Oba redbully byly vyřazeny už v první patnáctiminutovce.

Nick Shorrock, ředitel Michelin F1: "Je jasné, že tohle není naše nejlepší kvalifikace. Jeli jsme do Silverstone, abychom připravili pneumatiky pro tento závod, protože tyto tratě se tradičně v nárocích na pneumatiky podobají. Konkurenceschopnost, jakou jsme prokázali v testech, se do výsledků dnešní kvalifikace bohužel nepromítla. Vlastnosti povrchu se od rána trochu změnily a celkově trať nebyla pogumovaná tak, jak bychom potřebovali."

Foto: annimages.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu