Zpět ke kořenům formule 1

V historii formule 1 se odjelo více než 700 závodů a každý z nich skrýval tu „velkou“ cenu – napínavou, poklidnou, tragickou nebo deštěm zkrápěnou.

Není těžké v časopisech nebo na internetu najít reportáže ze závodů alespoň dva až tři roky starých, připomenout si dramatické chvíle sezóny. Zájem o historii F1 nikdy nepohasne a nyní se dokonce zdá, že ještě vzrůstá. Profily jezdců, týmů, souhrn sezón, nebo technické informace o monopostech formule 1 najdeme prakticky všude.

Ročenkám novodobé formule 1 se dostalo pravidelnosti a po posledním závodě roku můžeme s jistotou očekávat celkový souhrn.Ale ještě nikdo se nepokusil sepsat kompletní ročenky od počátků formule 1. Podrobné informace o každé grand prix najdeme jen na zahraničních serverech, ale u nás něco takového chybí.

V tomto ojedinělém projektu budeme všem fanouškům historie F1 dodávat spolehlivé a pravdivé reportáže formou seriálu. Startovním dílem bude úvod do první sezóny 1950 zveřejněný dne 16. května 2006, který bude následovat minimálně jedna reportáž týdně. Cílem seriálu je poskytnout čtenářům kompletní souhrn událostí z dob Fangia, Clarka nebo Laudy. Věřím, že tento projekt bude mít úspěch a uspokojí celou řadu fanoušků královské disciplíny automobilového sportu.

Foto: www.f1-facts.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu