Ralf vyskúšal nový TF106B

Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: Panasonic Toyota Racing

Pilot Toyoty sa počas testov na modernom okruhu Paula Ricarda zameral na overenie vlastností novej B špecifikácie monopostu TF106. Hlavnou náplňou práce však boli pneumatiky.

V piatok na francúzskom testovacom okruhu zažila premiéru nová verzia monopostu TF106B stajne Toyota, ktorú pilotoval Ralf Schumacher. Na konci dňa malo auto na konte 101 odjazdených kôl a dosiahnutý najlepší čas, ktorý prekonal výkon Michaela Schumachera na Ferrari a testpilota Toyoty Ricarda Zontu. Ralf napriek počtu odjazdených kôl nodokázal dať jasné stanovisko o rozdieloch oproti staršiemu modelu TF106.

"Odskúšali sme rôzne špecifikácie a nastavenia pre najbližšie preteky," hovorí Ralf po testoch. "Pracoval som na novom aute a všetko fungovalo tak, ako sme očakávali, ale mali sme dlhé prestávky kôli práci na aute, takže zatiaľ neviem posúdiť, ako sa celkovo chová. Zlepšili sme dosahovanie lepšieho zahrievania pneumatík a na tento účel sme vyskúšali rôzne zmesi od Bridgestone. Najbližšie preteky nebudú jednoduché, pretože stále vyvíjame auto a našu stratégiu. Myslím si, že tím odvádza dobrú prácu a pohybuje sa správnym smerom."

Foto: Panasonic Toyota Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu