Alonso porazil Buttona zahříváním pneumatik

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso ve včerejší Velké ceně Austrálie doslova mával s vozem v zahřívacím kole i v době, kdy byl na trati safety-car, aby zahřál pneumatiky na správnou teplotu.

Naproti tomu Jenson Button řídil svoji Hondu pořád rovně a pneumatiky zahříval jen málo a krátkou dobu. Alonso je přesvědčen o tom, že to byl hlavní důvod, proč mohl Buttona snadno předjet a ujíždět soupeřům pokaždé, když byl závod restartován.

Fernando Alonso: "Zahříval jsem pneumatiky v tomto závodě velmi, velmi agresivně. Myslím, že v prvním kole, když jsem předjel Jensona, mi pomohlo právě zahřívání. Viděl jsem, že Jenson přede mnou nezahříval skoro vůbec. Byl jsem potom na restart připraven mnohem lépe. To stejné jsem dělal před dalšími dvěma restarty. Když jsem předjížděl Jensona, on měl v poslední zatáčce úplně studené pneumatiky, takže trochu vyjel ze stopy a já jsem byl mnohem rychlejší. Potom jsem ho schválně nepředjížděl hned, plyn jsem naplno sešlápl až později, tak abych se vedle něj dostal až na cílové čáře."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu