Williams představil FW28

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams představila první monopost s motorem Cosworth, po pěti letech první vůz bez motoru BMW. Kdo čekal překvapivé barvy, bude zklamán.

Nový vůz byl pod tradičním označením FW28 slavnostně odhalen v továrně týmu v britském Grove. FW neznamená nic jiného, než Frank Williams. Modrá barva ze zimních testů Williamsu zůstala, ale vrátil se široký bílý pruh. Aerodynamika byla už na první pohled podstatně upravena.

S letošním monopostem budou závodit zkušený Mark Webber a nadějný Nico Rosberg. Testovacím pilotem je Alexander Wurz, ke kterému se dnes oficiálně přidal i Narain Karthikeyan.

Sam Michael, technický ředitel Williamsu: "FW28 je velmi vzdálený svému předchůdci. Učinili jsme velké změny v aerodynamice, ale i mechanické komponenty jsou většinou nové. Mnoho změn souvisí s přechodem na pneumatiky Bridgestone a samozřejmě osmiválcový motor Cosworth. Vývoj tohoto vozu byl výjimečně zajímavý a věřím, že se nám jeho zdokonalování bude nadále dařit."

Tim Routsis, výkonný ředitel Cosworth: "Pravidla ohledně motorů se změnila zásadním způsobem. Čeká nás vzrušující sezóna a my máme důvod k optimismu. Naše partnerství s Williamsem se stále upevňuje a jsme velmi motivovaní. Výsledky, kterých jsme zatím dosáhli, jsou povzbudivé. Náš motor CA2006 V8 byl použit už v listopadu v upraveném loňském voze FW27C a od té doby najezdil 7000 km. Nasbíraná data potvrzují naše odhady a my jsme přesvědčeni, že spolu budeme konkurenceschopní."

Foto: WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu