Tým F1 je jen součástí většího celku

B.A.R

B.A.R | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Jaký je vlastně cíl projektu Honda Racing F1? Vítězství a titul šampiona, to je jisté, ale z širšího pohledu? Možná budete slovy současného šéfa týmu BAR Honda mírně překvapeni.

Honda v letošní sezoně převzala vlastnictví stáje BAR Honda a příští rok by se měl tým z Brackley již prezentovat jako tovární tým japonské automobilky.

Integrace BAR a Hondy postupem času nabírala na velikosti. "Honda nebyla nikdy pouze dodavatelem agregátů, její lidé vždy pracovali jak na motoru, tak na podvozku. Nyní je spolupráce ještě intenzivnější," konstatoval Nick Fry, stojící v čele týmu.

Honda se netají tím, že její účast v F1 není pouze marketingovou otázkou, ale součástí školícího programu mladých inženýrů automobilky, kteří se po třech letech v týmu F1 vrací do Japonska k sériově vyráběným vozům se všemi novými poznatky a zkušenostmi.

"Někdy si můžeme přát jejich delší setrvání, ale musíme si uvědomovat, že cílem celého projektu F1 je výzkum, vývoj a následně přenos do automobilky. Musíme akceptovat, že jsme součástí většího celku."


Foto: BAR Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu