Adrian Newey podepsal smlouvu s Red Bull

Red Bull

Red Bull | foto: Sutton Images

Dnes bylo potvrzeno, že technický ředitel stáje McLaren Mercedes Adrian Newey podepsal kontrakt s Red Bull a od března bude působit na postu technického ředitele progresivního týmu.

Jen před malou chvílí jsme vás informovali o dalších spekulacích kolem přestupu či definitivního odchodu velmi úspěšného konstruktéra z F1 a mezitím byla tvrzení britských médií nečekaně potvrzena oficiálním komuniké. O to překvapivější je fakt, že Newey vyměnil tým s tovární podporou za soukromou stáj.

"Red Bull je potěšen, že může potvrdit příchod nového technického ředitele. Adrian Newey bude v týmu působit od konce února," stojí v oficiálním prohlášení stáje Red Bull.

Red Bull se svými ambicemi netají a pumpuje do Formule 1 jeden dolarový šek za druhým. Podrobnosti kolem smlouvy, její délky či výše platu nejsou známy, jisté však je to, že Adrian Newey opět následuje Davida Coultharda a zase s ročním zpožděním.

Newey působil ve Williamsu, odkud přestoupil rok po odchodu Skota do McLarenu, kde spolu znovu spolupracovali. Nyní míří 46letý Brit do dalšího Davidova působiště...


Foto: Sutton Motorsport Images

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu