Ferrari je ze svého výkonu zklamáno, byť McLaren jasně předčilo. Nepříjemně překvapil jiný soupeř

Charles Leclerc s Ferrari SF21 před McLarenem

Charles Leclerc s Ferrari SF21 před McLarenem | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Scuderie Mattia Binotto sice může být po Velké ceně Mexika spokojený, protože se konečně dostali na třetí příčku před McLaren, výkonností svého týmu byl přesto rozčarovaný.

Charles Leclerc dojel na pátém a Carlos Sainz na šestém místě, díky tomu nasbírali o 17 bodů více než soupeř z Wokingu, jehož v šampionátu konstruktérů přeskočili. Přesto Binotto prohlásil, že "doufali v lepší víkend, pokud jde o výkonnost."

Je to dáno nárůstem ztráty Ferrari na Red Bull a McLaren, k čemuž se navíc přidalo překvapení v podobě AlphyTaury - ta zásluhou Pierra Gaslyho, jenž skončil těsně pod pódiem, skončila před stájí z Maranella.

"Když se podíváte na poslední závody, tak jsme se rychlostí více blížili špičkovým týmům - dělalo to kolem půl sekundy, zatímco v Mexiku už šlo o zhruba devět desetin sekundy. Trochu jsme zaostávali," popisuje šéf Ferrari po Velké ceně Mexika.

"V Mexiku, kde pohonné jednotky hrají menší roli, jde o okruh méně citlivý na výkon, jsem upřímně doufal, že budeme mít lepší celkovou relativní výkonnost, k čemuž nedošlo. Trochu jsme se s výkonnosti trápili v kvalifikaci i v ve srovnání s nejlepšími vozy v závodě," pokračuje.

img-responsive

Pierre Gasly šéfa Ferrari svým velmi dobrým výkonem nepříjemně překvapil | foto: Red Bull Content Pool

"A skutečnost, že Gasly dojel před námi, je dalším známkou. Rozhodně si vedl velmi dobře, takže mu a AlphěTauri patří všechna čest. Ale doufal jsem, že skončíme aspoň před AlphouTauri a blíže k těm nejlepším," rozebírá Binotto své zklamání.

Je sice pravda, že díky nadmořské výšce se Ferrari na rovinkách vyrovnalo Mercedesu, jejich deficit tak ale vycházel spíše z nedostatečné výkonnosti v zatáčkách.

"Od Monaka se spousta věci změnila. Zejména ty špičkové týmy hodně vylepšily svá auta a vidíte, jak teď mají Mercedes a Red Bull na mnoha okruzích větší náskok než na počátku sezóny. Bylo to těžší zapojit se do soubojů, než jsme očekávali," uznává Binotto.

"Největším překvapením je zřejmě AlphaTauri - to, že byli po celý víkend tak rychlí jako my, nebo možná ještě o desetinku rychlejší. Ale pokud jde o naši výkonnost ve srovnání s lídry, ti měli víceméně stejný náskok jako v několika posledních závodech, a tato trať zkrátka ukázala, kde ztrácíme... Doufal jsem, že v Mexiku budeme rychlejší, ale nebylo to tak," shrnuje šéf Ferrari.

Stav šampionátu konstruktérů po GP Mexika 2021

Stav šampionátu konstruktérů po GP Mexika 2021 | zdroj: FIA

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu