Dubnový závod MotoGP byl v Motegi přeložen na říjen

XRot, 16. března 2011, 02:18 Google+

Závod mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu v Motegi byl kvůli zemětřesení a tsunami v Japonsku odložen. Původně se měli jezdci vydat na trať v neděli 24. dubna, nově budou bojovat o body 2. října, informoval o tom server Autosportu s odvoláním na Mezinárodní motocyklovou federaci (FIM).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv MOTO365.cz

Sdílejte článek

Ničivá katastrofa se sice v pátek závodnímu okruhu vyhnula, ovšem důležitá spojovací cesta z Tokia do Mita byla poškozena. Proto vedení šampionátu závod v Japonsku odložilo. Motocyklisté se v Motegi představí až o prvním říjnovém víkendu, tedy v termínu, kdy mělo MS silničních motocyklů původně v plánu měsíční pauzu mezi Velkou cenou Aragónie a závodem v Austrálii.

Termín Grand Prix Japonska byl změněn i v minulém roce. V Motegi se kvůli sopečnému popelu z Islandu závodilo rovněž až v říjnu, protože jezdci z Evropy se nemohli v dubnu do dějiště závodu přesunout letecky.

Letošní sezona mistrovství světa silničních motocyklů začne tento týden na katarském okruhu Losail, kde se 20. března postaví na start i český závodník Karel Abraham. Brněnský rodák bude premiérově závodit v nejsilnější a nejsledovanější třídě MotoGP. V kubatuře do 125 ccm bude stálým účastníkem talentovaný Jakub Kornfeil.

Kvůli zemětřesení se v Japonsku neuskuteční mistrovství světa v krasobruslení, které mělo začít v pondělí 21. března v Tokiu. Zástupci Mezinárodní bruslařské unie (ISU) nyní uvažují o náhradní variantě, kterou by mohlo být umístění MS do švýcarského Lausanne nebo do italského Turína. Spekuluje se také o tom, že se šampionát bude ve zkrácené podobě konat v Číně nebo Korejské republice.

Vytisknout

Diskuze: Dubnový závod MotoGP byl v Motegi přeložen na říjen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean/Mutsch

Belgian Racing nasadí dva Fordy GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud