Výfuky Akrapovič jsou už dostupné pro sportovní motocykly Honda

XRot, 5. prosince 2010, 02:35 Google+

Divize originálního příslušenství společnosti Honda uzavřela s firmou Akrapovič Exhausts dohodu, díky které budou výrobky známé značky dostupné pro některé sportovní modely prostřednictvím evropské sítě oficiálních dealerů Honda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Honda

Sdílejte článek

Výhody vyplývající z výměny výfuku motocyklisté na celém světě dobře znají a výfuk je proto jedním z prvních dílů, jejichž výměnu majitel na svém stroji provede. Výměnou se dosáhne nejen snížení celkové hmotnosti, ale zdůrazní se zároveň linie motocyklu a někdy sterilní zvuk homologovaného výfuku se nahradí něčím výraznějším a atraktivnějším.

Společnost Honda trh výfuků pro motocykly delší dobu sledovala a ve spolupráci se svými nejlepšími evropskými importéry a distributory prověřovala výrobky všech hlavních značek. Ve všech průzkumech se mezi nejlepší zařadila značka Akrapovič.

Slovinský výrobce, původně známý pod názvem Skorpion, byl založen známým ladičem Igorem Akrapovičem v roce 1990 a o čtyři roky později se jeho produkty poprvé objevily v mezinárodních motocyklových závodech šampionátu ProSuperbike.

V roce 1997 se název společnosti změnil ze Skorpion na Akrapovič - změna přišla v pravý čas, neboť právě v tomto roce stroje vybavené její technikou dosáhly prvního vítězství ve světovém šampionátu superbiků. Nárůst poptávky po výrobcích firmy Akrapovič, který po tomto prvním vítězství následoval, přiměl společnost k rozšíření výroby a k vybudování nové továrny.

Vážná spolupráce mezi společnostmi Honda a Akrapovič započala v roce 1999. Hned v následujícím roce dosáhl Colin Edwards z týmu Castrol Honda podporovaného HRC na stroji Honda SP-1 ve světovém šampionátu superbiků prvního titulu.

Od ledna 2011 budou výfuky Akrapovič v nabídce originálního příslušenství pro CBR1000RR Fireblade , CBR600RR a CB1000R u všech evropských dealerů Honda a zákazníci si budou moci výrobky známé značky poprvé oficiálně objednat. V současné době probíhají jednání o možnostech rozšíření nabídky i na další modely Honda.

Výfuky Akrapovič budou nabízeny v titanovém provedení se speciálním laserem gravírovaným značením na povrchu. Objednáním těchto výrobků prostřednictvím oficiálních dealerů Honda získají zákazníci přístup k obsáhlé celoevropské síti náhradních dílů a služeb se zárukou společnosti Honda.

Více informací o originálním příslušenství Honda naleznete na internetových stránkách honda-access.com (od ledna 2011).

- Honda -

Vytisknout

Diskuze: Výfuky Akrapovič jsou už dostupné pro sportovní motocykly Honda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Honda V4 Crosstourer Concept - první cestovní enduro na světě s motorem V4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud