Honda V4 Crosstourer Concept - první cestovní enduro na světě s motorem V4

XRot, 4. prosince 2010, 19:40 Google+

Na mezinárodním veletrhu motocyklů EICMA 2010, který se koná v italském Miláně, společnost Honda představila V4 Crosstourer Concept - první cestovní enduro na světě vybavené motorem V4.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Honda

Sdílejte článek

V4 Crosstourer Concept, který s modelem VFR1200F sdílí fenomenální motor V4 a revoluční dvouspojkovou převodovku, nabídne jezdci potěšení a vzrušení srovnatelné se sportovním silničním motocyklem, avšak při zachování vzpřímené pozice a manévrovatelnosti terénního stroje.

Honda VFR1200F byla prvním modelem, ve kterém byl představen špičkový nový motor V4, jenž zahájil novou éru v konstrukci motorů značky Honda. V4 Crosstourer Concept využívá stejný motor jako silniční sportovní stroje řady VFR, čímž výhody tohoto prvotřídního motoru přibližuje nové skupině zákazníků. Je to vůbec poprvé, kdy bylo cestovní enduro vybaveno kompaktním, ale přesto výkonným čtyřválcovým motorem s uspořádáním válců do V.

K zážitku z jízdy s motocyklem V4 Crosstourer Concept přispěje také revoluční dvouspojková převodovka umožňující plynulé řazení rychlostních stupňů pro dokonalý požitek ze sportovní jízdy. Nový stroj je po VFR1200F druhým motocyklem značky Honda, který bude touto moderní převodovkou vybaven. Je to navíc poprvé, co se tato mnohokrát oceněná technologie objevuje v této kategorii.

Společnost Honda vždy usilovala o to, aby svým zákazníkům z řad motocyklistů přinášela moderní design a inovativní technologie. Jako firma, známá svou snahou zpochybňovat konvenční přístupy ke konstrukci motocyklů, se společnost Honda snaží vyrábět stroje, které splní touhy a přání jejích zákazníků.

Koncept V4 Crosstourer, společně s motocyklem Crossrunner s motorem o objemu 800 cm3, který byl na EICMA rovněž představen, rozšiřuje řadu modelů Honda s nejmodernějším motorem V4.

Zdroj: Honda

Vytisknout

Diskuze: Honda V4 Crosstourer Concept - první cestovní enduro na světě s motorem V4

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Young Driver před posledním závodem posiluje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud