Zklamaný Abraham v Brně nepojede. Kvůli pádům

iMotorSport.cz / mediafax, 15. srpna 2010, 11:24 Google+

Český závodník Karel Abraham nenastoupí na start nedělní Velké ceny silničních motocyklů v Brně kvůli zranění, které utrpěl při dvou pádech v sobotní kvalifikaci. Lékaři jej nepustí do závodu třídy Moto2 kvůli otřesu mozku, informaci potvrdil médiím v neděli sám Karel Abraham.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.moto365.cz

Sdílejte článek

"Ráno se mi ještě trošku motala hlava, ale jinak se cítím dobře. Říkal jsem lékařům, že to zvládnu, ale start mi zakázali. Mohlo by to mít vliv na mou koncentraci," poznamemnal zklamaný Abraham, který si během kvalifikace vybral smůlu, když mu jeden z jeho soupeřů zablokoval cestu a místo střetu v plné rychlosti zvolil pád.

Brněnský rodák se při havárii nepříjemně udeřil do hlavy, přesto v kvalifikaci po půlhodině pokračoval, ale vzápětí spadl podruhé. Poté následovalo důkladné vyšetření na mobilní klinice přímo na Masarykově okruhu. "Byla chyba, že jsem do toho šel tak brzy znovu. Jenže jsem měl špatný čas a chtěl jsem ho vylepšit," vysvětloval Abraham, který v sobotu zajel jen pět kol a jeho čas mu stačil na 34. místo.

Na start Velké ceny České republiky se tedy Abraham nakonec nepostaví a nezlomí tak prokletí, které se jej na domácí trati drží. Od roku 2005, kdy vstoupil do seriálu mistrovství světa silničních motocyklů, dojel do cíle pouze jednou. Například vloni havaroval hned v první zatáčce. "Pořád tady máme smůlu," posteskl si aktuálně 14. nejlepší závodník ve třídě Moto2, který bude v příští sezoně jezdit s motocyklem Ducati mezi elitou v královské kubatuře MotoGP.

Ve třídě Moto2 bude mít pořadatelská země v neděli na startu dva závodníky. Stálý účastník šampionátu Lukáš Pešek i Patrik Vostárek startující v Brně v týmu Vector Kiefer Racing místo ruského jezdce Vladimira Leonova vyrazí do bojů o body ze sedmé řady.

Vytisknout

Diskuze: Zklamaný Abraham v Brně nepojede. Kvůli pádům

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Theissen: Přípravy BMW běží - anotační foto

Theissen: Přípravy BMW běží

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud