Rossi možná oddálí svůj vstup do rally

iMotorSport.cz / mediafax, 26. října 2009, 15:33 Google+

Italský motocyklista Valentino Rossi po sedmém vítězství v seriálu MotoGP možná oddálí svůj vstup do mistrovství světa v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Třicetiletý jezdec si nedělním třetím místem ve Velké ceně Malajsie zajistil titul mistra světa pro letošní rok, celkově již devátý v motocyklových závodech, ale stále neví, co bude dělat, až mu na konci tohoto roku vyprší kontrakt s Yamahou. Kariéra rallyového jezdce Rossiho vždy lákala a nedávno oživil spekulace o svém přechodu k jinému sportu.

Po sedmém triumfu v královské kubatuře nicméně naznačil, že by mohl mezi motocyklisty zůstat až do konce roku 2012. "Kdybych se měl rozhodnout teď hned, pak bych podepsal smlouvu na další dva roky," řekl na tiskové konferenci.

V seriálu MotoGP přitom Rossi dosáhl téměř všeho, po čem kdy toužil. Kromě rekordu svého krajana Giacoma Agostiniho, jenž nasbíral 122 vítězství ve Velkých cenách. Rossi jich má na kontě 103 a pokud by závodil další tři roky, mohl by se k zatím nepřekonané hranici přiblížit.

"V příštím roce bych rád obhájil titul a svedl další vzrušující bitvy s Lorenzem a Stonerem," prohlásil. "K těm 122 vítězstvím bych se mohl přiblížit, záleží na tom, co se rozhodnu dělat v roce 2011," dodal.

Vytisknout

Diskuze: Rossi možná oddálí svůj vstup do rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bartels/Bertolini

Jaké mistry už FIA GT poznalo?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud