Do Brna míří sto tisíc fanoušků motocyklů

iMotorSport.cz / mediafax, 13. srpna 2009, 11:48 Google+

Stovky policistů posílených o městské strážníky a policisty z Rakouska jsou od čtvrtka v pohotovosti v Brně. Ve městě se totiž o víkendu uskuteční Grand Prix motocyklů, na které se sjíždějí příznivci motorismu z celé Evropy, řekl velící policejní důstojník Karel Pospíšil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

"Připravili jsme na víkend rozsáhlá bezpečnostní opatření," řekl Pospíšil. Požádal zároveň v této souvislosti obyvatele Brna o shovívavost. "Nejde o demonstraci síly, ale o snahu zvládnout bezpečně návštěvu stovek tisíc návštěvníků města a jeho okolí," dodal Pospíšil, který má policejní opatření na starosti.

České policisty posílí v ulicích dvanáct policistů z Rakouska. "Budou operovat společně s českými hlídkami po celém Brně. Pomohou s potenciální jazykovou bariérou a slibujeme si, že budou vzbuzovat respekt u rakouských a německy mluvících fanoušků," řekl Vladimír Vedra z brněnského policejního ředitelství. Městští strážníci pak dodají do smíšených hlídek navíc další tři strážníky, kteří budou tlumočit do angličtiny a italštiny. Celkem bude v ulicích Brna a okolí nasazeno během víkendu zhruba devět stovek policistů a strážníků.

"Zaměříme se především na prevenci krádeží motocyklů, organizaci dopravy a bezpečnost návštěvníků i obyvatel Brna," zdůraznil Pospíšil. Dodal, že velký nápor víkendových návštěvníků bude představovat značnou zátěž pro městský dopravní systém. "Je potřeba, aby motoristé byli zejména v době příjezdů a odjezdů do města trpěliví a řídili se bezpodmínečně pokyny dopravních policistů a dopravním značením," řekl důstojník. Zdůraznil, že policisté zároveň vyhlásili u řidičů nulovou toleranci alkoholu a drog.

Policisté doporučují návštěvníkům přijet k Masarykovu okruhu po dálnici D1 a využít dva nejbližší sjezdy, exit 183 - Kývalka a exit 178 - Ostrovačice. "Návštěvníci, kteří přijedou na motocyklech, budou své stroje parkovat na ploše vedle hlavního vstupu," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Dodal, že pro příznivce z Brna a okolí je nejvýhodnější použít k cestě na okruh speciální bezplatné autobusové linky 400 vyjíždějící z Mendlova náměstí a linky X vyjíždějící z Ostrovačic a Žebětína.

Vytisknout

Diskuze: Do Brna míří sto tisíc fanoušků motocyklů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nová tvář v sérii IndyCar - anotační foto

Nová tvář v sérii IndyCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud