MotoGP Estoril (POR) - grandiózní Lorenzo

Martin Juřička, 13. dubna 2008, 20:38 Google+

ESTORIL - ZÁVOD: Premiérové vítězství si Jorge Lorenzo vyjel ve třídě MotoGP na portugalském okruhu v Estorilu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vítězství, na které hned tak Jorge Lorenzo (SPA – Yamaha) nezapomene, protože bylo jeho premiérové v královské třídě se nerodilo jednoduše. Trať, která je velmi specifická tím, že většina zatáček okruhu je orientována na pravou stranu, dala startovnímu poli ve třídě MotoGP pořádně zabrat, protože v průběhu závodu se závodníci museli poprat i s trochou deště! Po prvních kolech byl Lorenzo až na třetím místě za Pedrosou (SPA - Honda) a Rossim (ITA - Yamaha). S postupem ubíhajících kol se ale Lorenzo začal dotahovat na vedoucí dvojici Rossi – Pedrosa až si na oba najel náskok v cílové rovince 2, respektive 6 vteřin. Pořadí v Estorilu určilo postavení v žebříčku MotoGP do příštího závodu v čínské Shanghai. Na prvním místě je Lorenzo s počtem 61 bodů, druhý je Pedrosa 61 bodů a třetí Rossi 47 bodů. V pořadí značek vede Yamaha, druhá je Honda a třetí Ducati.

Lukáš Pešek ve třídě do 250 ccm obsadil desáté místo. Šestnácté místo obsadil Karel Abraham a první místo obsadil španělský závodník Almaro Bautista. Po kvalifikačním dvanáctém místě si Pešek na motocyklu Aprilia polepšil o dvě pozice a se ztrátou necelých 37 vteřin obsadil 10. pozici. Abraham také na motocyklu Aprilia se ztrátou 1 minuty a 26 vteřiny dojel na celkovém 16. místě.

Třídu do 125 ccm ovládl Simone Corsi. Krátce po startu se na prvním místě usadil Nicolas Terol (SPA – Derbi) ale po odjetí třech kol se pozice měnila a čelo opanoval Joan Olive (SPA – Derbi). Ve stejném duchu se odehrával souboj těchto dvou Španělů, kteří se průběžně střídali na prvním místě. Asi v polovině závodu se mezi vedoucí dvojici vklínil Terolův stájový kolega Simone Cosi (ITA – Derbi), který se sedm kol před koncem ujal vedení celého startovního roštu. Dvojice Corsi a Olive si tři kola před koncem vyjela náskok 3,5 vteřiny a v cílové rovince se z vítězství radoval již zmíněný Simone Corsi. Druhý dojel Olive a třetí Terol. Náš Karel Pešek dojel po pádu a se ztrátou celého jednoho kola na 28. místě.

Vytisknout

Diskuze: MotoGP Estoril (POR) - grandiózní Lorenzo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Salaquarda, Filip

Češi těsně za body + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud