Lexus a Nissan se objeví na finálovém víkendu sezony DTM

-haj / iMotorSport.cz, 10. října 2017, 22:01 Google+

Během finálového závodního víkendu na německém Hockenheimu se můžeme těšit na speciály Lexusu a Nissanu. Dle Gerharda Bergera se jedná o silný signál do budoucna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DTM

DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Japonské automobilky Lexus a Nissan zintenzivňují svoje kontakty směrem k DTM a na finálový závodní víkend německé série, který se jede od 13. do 15. října na německém Hockenheimringu. Všechny tři dny se můžeme těšit na přibližně 620 koňové speciály Lexus LC500 a Nissan GT-R, které zde budou testovat. Na pátek je naplánován 30 minutový test, na sobotu i neděli 15 minutové demo jízdy. Zatím není jasné, kdo bude sedět za volantem. 

"Je to pro DTM obrovská čest. Už se těším na to, až auta GT poprvé vyjedou v rámci víkendu DTM. Není to jenom lahůdka pro fanoušky, ale také silný signál ohledně budoucnosti. Ukazuje to, jak daleko se dostala spolupráce s japonskou sérii Super GT a třemi zúčastněnými značkami," říká šéf DTM, Gerhard Berger. 

V pozadí stále probíhají práce na společných pravidlech DTM a japonských Super GT vozů. Tato pravidla by pak umožňovala značkám, které se účastní jednoho z šampionátů, aby nasadily své vozy i do druhé série. Test na Hockenheimringu může ukázat první náznak poměru výkonností. 

Japonské závodní vozy doprovodí šéf celé tamní série, Masaaki Bandoh"Už se těšíme, až se naše auta ukáží na Hockenheimringu. Je to ukázka pevných vztahů mezi DTM a Super GT. V obou sériích je na startu k vidění hned několik výrobců," řekl Japonec. 

Bez zajímavosti není ani skutečnosti, že "výlet" do Japonska si udělají také vozy DTM. Ty se představí v rámci závěrečného víkendu Super GT - ten se koná v Motegi (11. a 12. listopadu).

Vytisknout

Diskuze: Lexus a Nissan se objeví na finálovém víkendu sezony DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rast, Rene

V druhém závodě na Red Bull Ringu potkala velká smůla Greena, vítězí Rast

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud