Norisring: Druhý závod přerušila velká nehoda, vítězí Martin

-haj / iMotorSport.cz, 3. července 2017, 22:19 Google+

Jezdec BMW, Maxime Martin, dokázal vyhrát těsný souboj o vítězství ve druhém závodu DTM na Norisringu s Lucasem Auerem. Závod byl přerušen červenými vlajkami poté, co spolu tvrdě kolidovali Paffett a Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maxime Martin zvítězil v nedělním závodu na Norisringu

Maxime Martin zvítězil v nedělním závodu na Norisringu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Martin a Auer se objevili na prvním a druhém místě po překvapivě brzkých zastávkách v boxech. Oba jezdci dokázali zahřát svoje pneumatiky nejrychleji ze všech. Auer jezdil druhý, za ním byl Martin, když poprvé vyjel safety car. To došlo k nehodě mezi v začátku závodu vedoucím Robertem Wickensem a René Rastem na výjezdu ze zatáčky číslo 1.

V čele byl v té době Loic Duval, který však jako jediný ještě nestačil tou dobou zajet ke svým mechanikům. Duvalovi se restart povedl, když uhájil svoji vedoucí příčku. Pak se ale zaměřoval na obranu před Auerem, což umožnilo Martinovi zaútočit. Předjetí po vnitřní straně zatáčky Belgičanovi vyšlo. 

Maxim Martin byl poté předjet také Bruno Spenglerem, jenže ten pak dostal defekt a propadl se. Závod byl záhy poté zastaven červenou vlajkou, když došlo k velké nehodě mezi jezdcem Mercedesu, Gary Paffettem, a jezdcem Audi, Mikem Rockenfellerem. Paffett se pokoušel předjet v nájezdu do první zatáčky Jamieho Greena, jenže při útoku nezvládl záď svého Mercedesu.

Gary narazil do bariéry na vnitřku zatáčky, ta jej roztočila a neovladatelný vůz sestřelil také Audi Rockenfellera. Oba jezdci dokázali z havarovaných vozů vystoupit, ale byli převezení do nemocnice na preventivní vyšetření. Spousta trosek na trati a poškozené bariéry si vyžádaly zastavení závodu na 35 minut. 

Další restart vyšel lépe Auerovi na Mercedesu, který se dostal před Martina na BMW. Jenže M4 DTM se neustále držela v odstupu umožnující využít DRS. O několik kol později dokázal Maxim Martin vedení opět převzít - opět v zatáčce číslo 1. Lucas Auer se pak sice pokoušel znovu zaútočit, avšak jeho pokusy již byly marné. 

V závěru závodu už se navíc Rakušan musel spíše bránit před dotírajícím Edoardo Mortarou a Mattiasem Ekströmem. O poslední místo na podium si to za Auerovými zády rozdala trojice Mortara, Ekström a Wittmann. Nakonec z tohoto pěkného souboje vyšel vítězně Edoardo Mortara, který se tak poprvé s Mercedesem dostal na podium. Ekström byl čtvrtý a Wittmann pátý. 

Za tímto napínavým soubojem si dojel po klidném závodu pro body za šesté místo Paul di Resta. Sedmý byl Augusto Farfus, který si tak připsal první body v sezoně, a osmý Jamie Green. Tom Blomqvist, který startoval do závodu z pole position a který se po startu polem hodně popadl, se nakonec dokázal probojovat zpět na deváté místo. Poslední bod si připsal Timo Glock na BMW. 

Výsledky nedělního závodu si můžete prohlédnout zde.

Vytisknout

Diskuze: Norisring: Druhý závod přerušila velká nehoda, vítězí Martin

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bruno Spengler získal vítězství po 4 letech

Norisring: Spengler získává vítězství po čtyřech letech!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud