LE MANS: Forza Ferrari (2)

iMotorSport.cz, 10. června 2017, 19:40 Google+

V letošním závodě 24 hodin Le Mans uvidíme ve startovním poli LMGTE celkem 11 vozů z Maranella. V našem seriálu představíme postupně jednotlivé posádky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ferrari 488 GTE soukromého týmu Clearwater Racing

Ferrari 488 GTE soukromého týmu Clearwater Racing | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

V prvním díle našeho seriálu Forza Ferrari jsme blíže představili první dvě amatérské posádky, které nastoupí na start závodu 24 hodin Le Mans. Jednalo se o ty jezdce, kteří pravidelně nastupují v letošním šampionátu WEC.

Protože oba dva týmy v závodě 24 hodin Le Mans nasadí po dvou vozech, budeme se v tomto díle věnovat těmto jejich sesterským posádkám. Týmy již představovat nebudeme a zaměříme se na samotné jezdce.

Spirit of Race Ferrari 488 GTE #55

Duncan Cameron - pochází z Liverpoolu a se závody začal poměrně pozdě. Ovšem v konkurenci mnohem zkušenějších jezdců se dokázal velmi rychle prosadit. Jeho jízdní styl by se dal charakterizovat jako strojový, umí dobře a hlavně rychle nalézt správný rytmus a dělá velmi málo chyb. Do každého závodu se dokáže velmi silně namotivovat. V Le Mans se představil již dvakrát, naposledy vloni ve voze Ferrari týmu AF Corse. V letošní sezóně putuje se zákaznickým týmem Ferrari Spirit of Race po různých vytrvalostních seriálech. Účastní se šampionátu ELMS, Blancpain Endurance Series, ve které v loňském roce vyhrál třídu Pro-Am, vidět je i v mezinárodním GT Open nebo British GT Championship.

Marco Cioci - se narodil v Římě a tamní silný městský provoz jej odmalička silně ovlivnil. Díky tomu má Cioci zvláštní cit pro jízdu v tlačenici. V roce 1988 začal jezdit motokáry a odtud v roce 2004 vedla jeho cesta na okruhy. V sezóně 2008 nastoupil v italském GT Championship, který o rok později zakončil na celkově druhém místě. V roce 2010 si v tomto šampionátu o příčku pohoršil. Je pětinásobným vítězem 6H Vallelunga, vyhrál závod Gulf 12H Abu Dhabi i čtyřiadvacetihodinovku v Dubaji. Mezi roky 2010 a 2016 získal v různých vytrvalostních závodech seriálů ELMS a WEC 4x pole position, 16 pódiových umístění, z nichž 8x stanul na stupínku nejvyšším. V letošním roce jezdí pravidelně Blancpain Endurance Cup v týmu Kaspersky Motorsport.

Aaron Scott - tento Brit dobyl British GT Championship v roce 2011 za volantem vozu Ferrari a poté se orientoval na vytrvalostní závody. Účastnil se Blancpain Endurance Series, asijské LMS a v letošním roce jezdí v týmu Spirit of Race šampoinát ELMS. V závodě 24 hodin Le Mans se letos představí již podruhé.

Clearwater Racing #60

Hiroki Katoh - japonský závodník je specialistou na závody v cestovních vozech a z celé posádky je ten nejzkušenější. Svou kariéru nejprve směřoval do otevřených sérií, ale v roce 2000 přesedlal z formulových vozů do cestovních, kde jeho kariéra nabrala strmý vzestup. Je vítězem nepřeberného množství různých závodů doma i v zahraničí. V Le Mans se objevil již 6x, ale naposledy to bylo v roce 2008. Jeho nejlepším výsledkem bylo páté místo ve voze Panoz - Elan, ve kterém se střídal s Henri Raphaelem a Johnny O´Connellem.

Alvaro Parente - je mimořádně rychlý portugalský jezdec, který v minulosti také koketoval s F1. Od počátku roku 2010 se věnuje hlavně závodům s vozy kategorie GT, ve kterých jezdil hlavně ve vozech McLaren. Vyhrál mezinárodní mistrovství GT Open a Pirelli World Challenge 2016. Jeho kořistí se stal také závod 12H Bathurst 2016. V Le Mans se představil v roce 2014 ve Ferrari 458 Italia v barvách týmu RAM.

Richard Wee - přezdívka „Rocket“ výstižně charakterizuje jeho jízdní styl. Wee je známý především v Asii, kde se účastní mnoha závodů silničních vozů, převážně právě v týmu Clearwater Racing. V celé řadě závodů šampionátu Asia GT Series stanul na stupínku nejvyšším. Ačkoli se jedná o velmi zkušeného jezdce, v závodě 24 hodin Le Mans si letos odbude svou premiéru.

Vytisknout

Diskuze: LE MANS: Forza Ferrari (2)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

V Le Mans je na práci v boxech fascinující podívaná. Obzvláště v noci.

LE MANS: Pohled do zákulisí - střídání jezdců

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud