Stáj Tockwith nastoupí v 24h Le Mans ve slavných petrolejářských barvách

iMotorSport.cz, 31. května 2017, 08:35 Google+

Britský závodní tým Tockwith Motorsports se zúčastní čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans v barvách společnosti Gulf Oil, která je s tímto závodem spojena přesně padesát let.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tockwith Motorsport

Tockwith Motorsport | foto: Tockwith Motorsport

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

Gulf Oil se poprvé ukázalo na francouzské vytrvalosti před padesáti lety na americkém Fordu GT40, poté se světlemodré barvy s oranžovými pruhy přestěhovaly na závodní stroje jako Porsche 917 nebo McLaren. V letošním ročníku budou firmu v kategoriích LMP2 a GTE-Am reprezentovat prototyp Ligier a Porsche 911.

Tockwith Motorsport je letos k vidění v šampionátu European Le Mans Series, nicméně vedle 24h Le Mans chce šéf týmu Simon Moore rozšířit své aktivity i v Mistrovství světa. Podpora Gulf Oil je tak pro Tockwith klíčová, neboť spolupráce bude pokračovat i po tomto červnovém závodě.

Za Tockwith Motorsport nastoupí v Ligieru P217 Nigel Moore a Phil Hanson, kteří za tým závodí i v ELMS. V Le Mans je doplní bývalý pilot formule 1 Karun Chandhok, jenž na okruhu de la Sarthe několikrát startoval.

Vedle Ligieru ponese barvy Gulf i Porsche 911 týmu Gulf Racing. Ten je přihlášen do celé sezony mistrovství světa a s posádkou Michael Wainwright, Ben Barker a Nick Foster mu patří čtvrté místo v průběžném hodnocení týmů.

Vytisknout

Diskuze: Stáj Tockwith nastoupí v 24h Le Mans ve slavných petrolejářských barvách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

BMW letos zaostává, v Mnichově musejí přidat

DTM: Jezdci BMW mají obavy a prozradili slabinu letošního vozu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud