WEC: Toyota řeší další jezdecký problém

iMotorSport.cz, 22. května 2017, 11:50 Google+

José María López a Sébasten Buemi - dvě jména, která v současné době znějí v centrále týmu Toyota GAZOO Racing asi nejčastěji.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Buemi u svého prototypu Toyota TS050 Hybrid před startem závodu ve SPA-Francorchamps

Sébastien Buemi u svého prototypu Toyota TS050 Hybrid před startem závodu ve SPA-Francorchamps | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Sdílejte článek

Japonský tým učinil před prvním závodem letošní sezóny jasné rozhodnutí. Do dvou závodů sezóny (SPA-Francorchamps a Le Mans) nasadí tři vozy a ke dvěma stálým posádkám, které absolvují kompletní šampionát, se tím pádem pro uvedené dva závody přidají ještě další tři jezdci.

Jedním z nováčků, který se zařadil do stálé posádky #7 je 34letý trojnásobný mistr WTCC José María López. Argentinec měl však hned v prvním závodě sezóny v Silverstone nehodu, při které utrpěl zranění v oblasti páteře, které jej vyřadilo z následujícího závodu ve SPA-Francorchamps.

Díky tomu stihl López odjet jen několik ostrých kol v závodním režimu a proto Toyota před Le Mans protočila složení posádek pro tento legendární závod. Argentince ve voze #7 nahradí Stéphane Sarrazin a López se přesouvá do posádky #9 ke zkušenému Nicolasi Lapierrovi a dalšímu nováčkovi ve WEC, kterým je Japonec Yuji Kunimoto. Po Le Mans se má José María López vrátit zpátky ke dvojici Mike Conway, Kamui Kobayashi do vozu #7.

Ovšem tento návrat není zcela bez trhlin. Červencový čtvrtý závod WEC na Nürburgringu však termínově koliduje se závodem Formula E v New Yorku a López v této elektrické sérii startuje za tým DS Virgin Racing. Německý závod WEC ale má prioritu a José María López bude tedy muset premiérový závod elektrických formulí v New Yorku vynechat. A to i přes skutečnost, že se Argentinec v prototypu TS050 Hybrid zatím moc nesvezl.

Lópezův týmový kolega Sébastien Buemi v současné době vede šampionát WEC a po očekávaném dvojitém bodovém zisku z Le Mans může mít švýcarský jezdec na čele šampionátu už zajímavý bodový náskok. Ovšem Sébastien Buemi je současně nejúspěšnějším jezdcem zmíněné Formule E - zvítězil ve čtyřech z pěti doposud odjetých závodů aktuální sezóny a na čele průběžného hodnocení má náskok 43 bodů. Mimo to je Sébastian Buemi ve Formuli E úřadujícím šampionem.

Buemiho úspěch nebo neúspěch na okruhu La Sarthe bude pro Toyotu znamenat odpověď na otázku, jako bude vlastně složení jejích dvou posádek pro zbytek sezóny WEC.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Toyota řeší další jezdecký problém

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Maximilian Günther

Maximilian Günther vítězem klasické Velké ceny Pau pro Formule 3

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud