DTM Lausitzring - Green vítězí v nedělním závodě a získává tak letos už druhé vítězství

iMotorSport.cz, 21. května 2017, 18:09 Google+

Jamie Green získal dnes na německém Lausitzringu druhé vítězství v DTM v letošní sezoně poté, co ke konci závodu předjel vítěze kvalifikace, Roberta Wickense.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Green do závodu startoval ze třetího místa, ale hned zkraje závodu předjel Toma Blomqvista, který do závodu startoval z první řady společně s Robertem Wickensem. Kanaďana ve službách Mercedesu pak Brit ve službách Audi předjel ve druhé polovině závodu a získal si tak vítězství. 

Po startu se však v čele držel Wickens, druhý byl v úvodní fázi Blomqvist. Pak ale jezdce týmu RBM BMW překonal zkraje čtvrtého kola závodu pozdější vítěz nedělního sprintu. Blomqvista nedlouho poté překonal také Gary Paffett, který do závodu startoval společně s Greenem z druhé řady. 

Ze začátku to vypadalo, že Wickens má v čele slušný náskok, pak ale nebyl schopen jej dále navyšovat. Během pit-stop fáze závodu svoje vedení přepustil Greenovi, který zastavil o kolo později než Wickens. To jezdci Audi stačilo k tomu, aby se na do té doby vedoucí Mercedes přitáhl po výjezdu z boxů. Po několika kolech byl ani ne vteřinu za Wickensem. Na cílové rovince se pak pomocí DRS před Mercedes dostal. 

Jezdec Audi týmu Rosberg se pak hned dokázal vymanit z DRS zóny, jeho sok z týmu H.W.A Mercedes tak nemohl útok v následujícím kole oplatit. V cíli pak měl Green náskok slušných šest vteřin, avšak již ne na Roberta Wickense. Toho pak totiž dokázal ke konci závodu předjet Mattias Ekström. Švéd tak získal pěkné druhé místo poté, co k povinné zastávce zamířil společně s Mikem Rockenfellerem už v prvním kole závodu! Wickens dojel třetí a získal tak druhé podium během víkendu, když ke konci závodu dokázal udržet dotírajícího Garyho Paffetta. 

Jak jsme již uvedli, společně s Ekströmem do boxů v prvním kole zajel také Mike Rockenfeller. Ten ale nedokázal udržet tempo nastolené Mattiasem, ačkoliv z boxů vyjel těsně před ním, za což byl komisaři varován, ale i tak dokázal získat body za páté místo. Tím dokázal získat body zatím v každém odjetém závodě sezony, když si o tomto víkendu vyjel dvě pátá místa. Za ním dojel reprezentant týmu Abt Audi, Nico Müller. 

René Rast předvedl ke konci závodu pěkný předjížděcí manévr na speciál BMW M4 DTM pilotovaný Maxime Martinem, když do cíle zbývala jen tři kola. Rast tak dojel sedmý a Maxime Martin osmý. Bodovanou desítku uzavřeli Marco Wittmann a vedoucí muž průběžného pořadí, Lucas Auer. Green má na svém kontě díky dnešnímu vítězství 53 bodů a je tak 16 bodů za Auerem, který má na svém kontě také dvě vítězství.

Výsledky závodu naleznete zde.

Průběžné hodnocení sezony zde.

Vytisknout

Diskuze: DTM Lausitzring - Green vítězí v nedělním závodě a získává tak letos už druhé vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sébastien Bourdais tvrdě havaroval při tréninku na závod Indy 500

Indy 500: Bourdais tvrdě havaroval v Indianapolis. Ford hledá náhradu pro Le…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud