BGT: V Silverstone rozhodly po třech hodinách závodění 3 desetiny

iMotorSport.cz, 15. května 2017, 16:46 Google+

Týden po sprintech v Brands Hatch pokračoval šampionát Blancpain GT Series dalším anglickým závodem. Na jezdce čekal tříhodinový závod Endurance Cupu na Silverstone. Tam dokonali perfektní anglickou jízdu Mirko Bortolotti s Christianem Engelhartem, kterým tentokrát navíc pomohl Andrea Caldarelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mirko Bortolotti

Mirko Bortolotti | foto: Blancpain GT Series / Vision Sport Agency

Sdílejte článek

Bortolotti sice tentokrát nestartoval z pole position, ale byl to právě Ital, který dominoval úvodnímu stintu tříhodinovky, během kterého se vzdálil nejbližším soupeřům na rozdíl šesti sekund. Tuto výhodu však smazala safety car fáze, po které následovaly první zastávky v boxech.

Bortolottiho vystřídal jeho krajan Caldarelli, který se sice propadl za Mortaru, jenž hájí barvy francouzského týmu AKKA-ASP, nicméně měl rychlost na to, aby vybojoval zpět vedení v závodění. Caldarelli byl však netrpělivý a místo toho, aby vybojoval první místo, propadl se na třetí příčku za Jimmyho Erikssona.

K třetímu pitstopu vjížděly všechny tři vozy současně, nicméně nejvíce vydělalo na zastávce v boxech zelené Lamborghini týmu Grasser Racing, do kterého tentokrát usedl Christian Engelhart.

Němec si dokázal vytvořit náskok na druhého Marciella, před kterého se navíc dvacet minut před koncem dostal Max Buhk a brzy začal dotírat i na Engelharta.

Tomu však pomohl hustý provoz a Buhk se tak musel před závěrečným tlakem stáhnout. Engelhart však závěrečným útokům svého krajana odolal a společně s Caldarellim a Bortolottim oslavil další vítězství rakouského týmu.

Druhý tedy skončil tým HTP Motorsport a i na třetím místě skončila posádka s vozem Mercedes. Přesněji Mortara, Marciello a Meadows.

Sympatický výkon zaznamenal i tým SMP Racing, jehož posádka Shaytar-Rigon-Molina dojela jako čtvrtá.

Závod bohužel nedokončil český tým ISR Racing. Posádka Stippler, Salaquarda, Schmid doplatila na poruchu alternátoru.

Blancpain GT Series bude pokračovat sprinty první červnový víkend v belgickém Zolderu.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: BGT: V Silverstone rozhodly po třech hodinách závodění 3 desetiny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sébastien Buemi

FE: Buemi se dočkal v Monaku čtvrtého vítězství v sezoně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud