ELMS: DragonSpeed slaví double na Monze

iMotorSport.cz, 14. května 2017, 22:43 Google+

Stáj DragonSpeed se na Monze dočkala historického dvojitého vítězství v European Le Mans Series. Prototyp ORECA 07 v barvách G-Drive Racing proťal pomyslnou cílovou pásku na prvním místě před sesterským prototypem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Memo Rojas

Memo Rojas | foto: ELMS

Sdílejte článek

Druhá čtyřhodinovka letošní sezony ELMS na rychlém italském okruhu Monza nabídla řadu dramatických momentů, v němž nechyběly ani havárie a kolize. Z 240 minut dlouhého závodu pak v kategorii LMP2 vzešel vítězně G-Drive Racing s posádkou Memo Rojas, Ryo Hirakawa a Léo Roussel. Snadné to ale neměli. Finišující Ryo Hirakawa obdržel penalizaci průjezd pitlane za nerespektování rychlosti během žluté fáze. Naštěstí měl ale pohodlný minutový náskok, který se po penalizaci zmenšil na dvacet vteřin před týmem High Class Racing. Prototyp Dallara dánského týmu však musel v závěru závodu pro palivo a na druhé místo se posunul DragonSpeed s posádkou Ben Hanley, Henrik Hedman a Nicolas Lapierre. Na High Class Racing a dvojici Dennis Andersen a Anders Fjordbach zbylo v cíli třetí místo.

I v kategorii LMP3 bylo oslavováno dvojité vítězství. Tým M.Racing YMR nejenže poprvé vyhrál a poprvé získal dvojité vítězství, ale rovněž pro nový prototyp Norma M30 ukořistil premiérové prvenství. Zásluhu na jedinečné sérii triumfů mají vítězní Erwin Creed a Ricky Capo a druzí Alexandre Cougnad, Antonie Jung a Romano Ricci. Bronzová příčka patřila týmu Ultimate a Francoisu Heriauovi s rodinnou dvojicí otec a syn Jean-Baptiste Lahaye a Matthieu Lahaye.

Parádní rozlučku pro stárnoucí Ferrari 458 připravila trojice Jody Fannin, Robert Smith a Jonny Cocker. Tým JMW Motorsport od nadcházející 24hodinovky v Le Mans přechází na novější verzi 488 a Monza byla pro model 458 vítěznou rozlučkou. Na druhém místě se ztrátou necelých osm vteřin dojel Aston Martin týmu TF Sport s trojicí Salih Yoluc a Euan Hankey a Nickim Thiimem. První trojku uzavřela posádka Ross Gunn, Andrew Howard a Darren Turner s dalším Aston Martinem.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: ELMS: DragonSpeed slaví double na Monze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Charles Leclerc

Sprint F2 v Barceloně: Latifiho smůla, Macušitovo štěstí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud