F2 v Barceloně: Leclerc podruhé na pole-position

iMotorSport.cz, 12. května 2017, 18:20 Google+

Ke svému druhému podniku sezony 2017 nastoupil šampionát FIA Formule 2 s jedinou změnou v kokpitu: Bývalý pilot F1 Roberto Merhi nahradil před domácím poblikem v týmu Campos monackého jezdce Colettiho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Charles Leclerc

Charles Leclerc | foto: Roman Klemm

Sdílejte článek

Text a foto: Roman Klemm

Již ve volném tréninku měl Merhi ovšem podobné problémy držet tempo nejrychlejších, jako při zimních testech. Volný trénink o páteční poledne vyhrál Cherles Leclerc. Pilot stáje Prema vypálil již po 30 minutách na asfalt čas, který již nikdo nedokázal zlepšit. Za juniorem Ferrari se seřadili Alexander Albon (ART), Sergio Sette-Camara (MP), Jordan King (MP), Louis Deletraz (Racing Engineering) a a vítěz prvního závodu sezony Artem Markelov (Russian Time). Debutant Merhi ztrácel na nejrychlejšího 1,4s a byl 16.

Lídr šampionátu Charles Leclerc překvapil svou odlišnou kvalifikační taktikou již v Bahrajnu a i v Barceloně šel svou vlastní cestou (kterou přijal i týmový kolega Fuoco): Zatímco ostatní vyjeli hned úvodem session na trať a prezentovali svou první sérii pokusů o rychlé kolo, zůstaly oba rudé vozy stáje Prema v boxech. Po této sérii byl nejrychlejší syn majitele obchodního giganta Tesco, Jordan King před de Vriesem, Macušitou a Natem a se zájmem mohli po návratu do boxů pozorovat, jak se bude dařit Leclercovi s Fuocem, kteří se na dráhu vydali až když osiřela. Leclerc při tom zajel druhý, Fuoco osmý čas.

Již 12 minut před koncem kvalifikace se Jordan King vydal na svůj druhý ostrý pokus. Nedokázal se ale zlepšit, zatímco ho v zápětí překonal junior McLarenu, Nyck de Vries (Rapax). Trať ovšem i dále zrychlovala a první místo převzal 6 minut před koncem session Luca Ghiotto (Russian Time). Kdo tentokrát vyjel hodně pozdě, ten využil nejlepších podmínek – o postavení na startu tedy rozhodly až závěrečné sekundy. Nakonec to byl opět vynikající nováček Leclerc, jenž se prosadil: V poslední minutě zlepšil Ghiottův čas o dvě desetiny a vybojoval si po Bahrajnu svou druhou pole-position sezony.

Druhou startovní řadu vytvořili de Vries s Kingem, třetí Albon s Rowlandem a čtvrtou Nato s Fuocem. Prvních 14 se vešlo do jediné sekundy, Roberto Merhi se musel spokojit s 15. časem.

Do prvního závodu ve Španělsku vyrazí jezdci F2 v sobotu v 15:40h.

Výsledek kvalifikace Formule 2 v Barceloně:

1. Charles Leclerc, Prema 1:29,285
2. Luca Ghiotto, Russian Time 1:29,478
3. Nyck de Vries, Rapax 1:29,550
4. Jordan King, MP 1:29,585
5. Alexander Albon, ART 1:29,732
6. Oliver Rowland, DAMS 1:29,774
7. Norman Nato, Arden 1:29,790
8. Antonio Fuoco, Prema 1:29,834
9. Nicolas Latifi, DAMS 1:29,885
10. Nobuharu Macušita, ART 1:29,975

Vytisknout

Diskuze: F2 v Barceloně: Leclerc podruhé na pole-position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sergej Sirotkin

Náhradní pilot formule 1 si vyzkouší 24hodinovku v Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud