ELMS zavítá do chrámu rychlosti, o víkendu se pojede druhý závod sezony

iMotorSport.cz, 11. května 2017, 08:40 Google+

Na European Le Mans Series čeká o tomto víkendu druhý závod roku. Po čtyřhodinovce v Silverstone se jezdci a týmy přesunuli na sever Itálie do Monzy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
G-DRIVE Racing

G-DRIVE Racing | foto: ELMS

Sdílejte článek

V paddocku je již nyní připraveno 36 závodních speciálů tří kategorií. Monza je zároveň posledním závodem před vrcholem sezony – 24h v Le Mans, kam spousta týmů z ELMS míří.

V kategorii LMP2 se sešlo dvanáct prototypů a favoritem jsou vítězové ze Silverstone United Autosport. Naproti tomu stáj G-Drive, která přišla o anglické prvenství v posledních minutách, hodlá napravit nezdařilý úvod do sezony. Dánská sestava High Class Racing s prototypem Dallara zajistila italskému konstruktérovi vůbec první pódiové umístění a v Monze – před domácím publikem svého dodavatele prototypu, by úspěch ze Silverstone ráda zopakovala.

Zájem diváků bude určitě o italský tým Cetilar Villorba Corse s trojicí Roberto Lacorte, Giorgio Sernagiotto, Andrea Bellichi. Čtvrtým Italem ve startovním poli LMP2 bude Andrea Roda, hájící společně s Mattem McMurrym a Andreou Pizzitolou barvy týmu Algarve Pro Racing.

Nejpočetnější startovní pole najdeme v kategorii LMP3, které dominují prototypy Ligier. Jich se na Monze sešlo patnáct, zatímco týmy Oregon a M.Racing Yvana Mullera pojedou se zcela novým modelem Norma M 30.

Silverstone se stal kořistí týmu United Autosport nejen v kategorii LMP2, ale i v LMP3. Poprvé v historii šampionátu tak jeden tým ovládl dvě kategorie. Italští fanoušci však mohou držet palce nejen tomuto americkému týmu se základnou ve Velké Británii, ale i šestici domácích pilotů. Oregon nasadí Davida Rodu a Daria Capitaniho, k nimž se přidá Kolumbijec Andrea Mendez. Andrea Dromedari, Giorio Modini a Davide Ubodli pojedou za americký tým Eurointernational a Maurizio Mediani bude k vidění za volantem prototypu rakouského týmu AT Racing.

Na Monze určitě nesmí chybět Ferrari. V kategorii LMGTE bude mít italského koníka na kapotě dvou modelů Ferrari F488 tým Spirit of Race, se starším modelem F458 nastoupí JMW Motorsport. Chybět nebudou ani dva vozy Aston Martin a Porsche 911 týmu Proton Competition. Novinkou ve startovním poli je hřmotná corvetta francouzů z Larbre Competition.

Závod začíná v neděli 14. 5. v 13:30 SELČ a bude jej možné sledovat na oficiálních stránkách šampionátu European Le Mans Series

Startovní listina

Vytisknout

Diskuze: ELMS zavítá do chrámu rychlosti, o víkendu se pojede druhý závod sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

2017 Advance Auto Parts Sportscar Showdown

IMSA: Pokud jste si nechali ujít čtvrtý závod sezony, máte šanci na nápravu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud