Sledujte živě a na internetu další závod série IMSA SportsCar

iMotorSport.cz, 4. května 2017, 08:52 Google+

Již tento víkend se uskuteční čtvrtý závod série IMSA SportsCar Championship, který tentokrát hostí moderní okruh COTA v americkém Texasu. Jordan a Ricky Taylorové vyhráli úvodní tři podniky a vytvořili nový rekord série, nyní chtějí přidat čtvrtou výhru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche

Porsche | foto: Porsche

Sdílejte článek

V Texasu se ukážou všechny čtyři kategorie, což dává dohromady čtyřicet závodních vozů. Lídrem hlavní kategorie prototypů jsou po třech výhrách bratři Taylorové z týmu svého otce Wayne Taylor Racing. Jejich černých Cadillac DPi-V.R drtí konkurenci ve vytrvalostech i krátkých závodech. Nejblíže jim je tým Action Express Racing s posádkou Joao Barbosa a Christian Fittipaldi – rovněž s cadillakem. Na třetím místě, aniž by jedinkrát skončili na stupních vítězů, se drží Mikhail Goikhberg a Stephen Simpson s Orecou 07 týmu JDC-Miller Motorsport.

Celkově bude v COTA deset prototypů, nicméně je jasné, že o prvenství budou bojovat s největší pravděpodobností jen ty vozy, které mají na kapotě logo Cadillac. Do této skupiny se kromě Taylorů řadí týmoví kolegové Fittipaldiho a Barbosy a obhájci titulu – Dane Cameron a Eric Curran.

Počet vozů se od předcházejícího závodu v Long Beach neměnil ani v kategorii GTLM. Nicméně došlo ke změně v jezdeckém složení u Porsche se startovním číslem 912. Laurense Vanthoorna doplní Wolf Henzler, protože jeho stávající kolega Kevin Estre nastoupí tento víkend do šestihodinovky ve Spa seriálu FIA WEC.

Po pauze v Long Beach se na závodní okruh vrací kategorie PC, která nabídne čtyřčlenné startovní pole tří týmů. Letošní derniéra PC se odráží ve slabé účasti a týmy nasazují stárnoucí prototypy Oreca FLM09 převážně jen díky platícím jezdcům.

Naopak o počet startujících nemá nouzi kategorie GTD pro vozy GT3. Na čtvrtý podnik sezony je jich přihlášeno rovných sedmnáct a novinkou je domácí tým Lone Star Racing s Mercedesem AMG GT3. Dvojice Dan Knox a Mike Skeen má v plánu absolvovat ještě další tři závody sezony. Průběžné hodnocení kategorie GTD zatím vede dvojice Jeroen Bleekemolen a Ben Keating s Mercedesem AMG GT3. Oběma se podařilo pokaždé dojet na stupních vítězů, přičemž v Sebringu skončili na tom nejvyšším stupínku.To jim zajišťuje solidní bodový náskok před obhájci titulu ve Ferrari – Alessandrem Balzanem a Christinou Nielsen.

První tréninky začínají již dnes. V pátek jsou na pořadu kvalifikace a závod na 2 hodiny a 40 minut se uskuteční v sobotu v 20:35 SELČ. Sledovat jej bude možné na stránkách http://imsatv.imsa.com/

Startovní listina

Vytisknout

Diskuze: Sledujte živě a na internetu další závod série IMSA SportsCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nákres možné podoby modelu BMW M8 GTE určeného pro závody WEC

WEC: Bude takto vypadat nová zbraň automobilky BMW pro WEC 2018?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud