WEC: Bude takto vypadat nová zbraň automobilky BMW pro WEC 2018?

Nákres možné podoby modelu BMW M8 GTE určeného pro závody WEC

Nákres možné podoby modelu BMW M8 GTE určeného pro závody WEC | foto: BMW Motorsport

Vytrvalostní mistrovství světa se v příštím roce rozroste o další značku. V kategorii LMGTE se k současným továrním týmům Aston Martin, Ferrari, Ford a Porsche připojí také bavorská automobilka BMW.

Kategorie LMGTE je v současné době kolbištěm, ve kterém proti sobě bojují americký Ford, britský Aston Martin, italské Ferrari a německé Porsche. V roce 2018 získají Němci převahu, protože k Porsche se připojí další německá automobilka - BMW.

Vůz má mít základ v modelové řadě 8, která nakonec byla v Mnichově vzata na milost a její sériová podoba bude představena na začátku roku 2018. Současná řada 6 skončí bez pokračovatele a nabídku sportovních modelů z Mnichova převezme právě zmiňovaná „osmička“, která bude luxusnější a větší, než aktuální „6“. Řada 8 bude nabízet hned 3 karosářské varianty a v nabídce samozřejmě nebude chybět ani ostrá verze M8. A právě na jejím základě v této době staví u BMW svou novou zbraň pro World Endurance Championship.

Stavbu nového vozu, který by měl nést označení BMW M8 GTE, svěřili mnichovští týmu MTEK, který hájil bavorskou trikoloru v seriálu DTM.

Pod kapotou bude přeplňovaný motor V8 o objemu 4,4 litru, který bude vycházet z aktuální verze BMW M6 GTLM, se kterou německá automobilka v současné době bojuje v americkém seriálu IMSA WeatherTech SportsCar.

Očekává se, že BMW uvolní bližší údaje o chystaném voze nejdříve na konci letošního roku, ale na světlo světa pronikly informace o tom, že traťové testy nového vozu jsou již v plném proudu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu