WEC: Startovní pole se ve Spa rozroste víc, než se čekalo

iMotorSport.cz, 20. dubna 2017, 08:19 Google+

Úvodní podnik Mistrovství světa vytrvalostních závodů na okruhu Silverstone přivítal 27 závodních vozů, naopak v pořadí druhá šestihodinovka šampionátu ve Spa-Francorschamps bude mít ještě o několik aut navíc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: ELMS

Sdílejte článek

Rozšíření kategorie LMP1 o jeden prototyp Toyota TS050 Hybrid navíc bylo avizováno již před časem. Japonská automobilka posvětila nasazení třetího prototypu na 24h Le Mans a v rámci příprav na tento vytrvalostní závod se Stephane Sarrazin, Nicolas Lapierre a Yuji Kunimoto zúčastní i šestihodinovky ve Spa.

Naproti tomu v současnosti nejpočetnější kategorie LMP2 dostala další dvě přihlášky a počet prototypů se zvýší na číslo jedenáct. Signatech Alpine připraví druhý vůz a Tockwith Motorsport vůbec poprvé přiveze Ligier JS P217.

Britský tým Tockwith Motorsport nasazuje Ligier v šampionátu Europoean Le Mans Series a je přihlášen do 24h v Le Mans. Vedení stáje ovšem zvažuje účast ve více závodech FIA WEC, počítá se čtyřmi šestihodinovkami včetně Spa.

Za Tockwith jsou přihlášeni Nigel Moore, Phil Hanson a bývalý pilot formule 1 Karun Chandhok. Jako jediní budou spoléhat na prototyp Ligier JS P217, neboť ve startovním poli má prozatím monopol značka Oreca včetně závodní techniky týmu Signatech Alpine.

Přestože Signatech Alpine startuje s prototypy s názvem Alpine A470, jedná se pouze o přejmenovaný vůz Oreca 07. Posádku druhého vozu tvoří Pierre Ragues, André Negrao a Nelson Panciatici. V prvním prototypu se startovním číslem 36 bude chybět Nicolas Lapierre, který bude ve Spa a Le Mans hájit barvy Toyoty v LMP1. V obou závodech ho nahradí úřadující šampion LMP1 Romain Dumas.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Startovní pole se ve Spa rozroste víc, než se čekalo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA CEZ

Na Hungaroringu budou ve FIA CEZ udávat tempo vozy GT3

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud