WEC - Silverstone: Zlatá premiéra amatérského Ferrari z Hong Kongu

iMotorSport.cz, 18. dubna 2017, 20:00 Google+

Ferrari si v Silverstone poměrně věřilo, o čemž svědčí druhá řada na startu v obou kategoriích GéTéček. V závodě si posádky italského týmu nevedly vůbec špatně, profesionálové druhou pozici z kvalifikace dokázali uhájit až do cíle závodu a amatérská posádka v posledním kole vybojovala zlato. Ovšem tak jednoduché to zase nebylo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vůz Ferrari 488 GTE týmu Cearwater Racing

Vůz Ferrari 488 GTE týmu Cearwater Racing | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

Ferrari nasadilo v obou kategoriích po dvou posádkách. Mezi profesionály zastupuje maranellskou automobilku tradičně tovární tým AF Corse a mezi amatérskými posádkami se letos celého vytrvalostního mistrovství světa účastní dva soukromé týmy: Clearwater Racing a Spirit of Race, které nasazují každý po jednom voze.

Kvalifikace amatérských posádek vyšla lépe týmu Spirit of Race (#54), který do závodu startoval ze druhého místa kategorie GTE Am, druhý vůz Ferrari F488 GTE, tentokrát v barvách týmu Clearwater Racing (#61), zajel v kvalifikaci čtvrtý čas.

Závod mezi amatéry se pro Ferrari vyvíjel velmi dobře. Obě Ferrari se držela na čele závodu a sváděla tvrdé souboje s amatérskou posádkou jedoucí ve voze Aston Martin. V poslední hodině se podařilo irskému závodníkovi Mattu Griffinovi ve voze Clearwater Racing zdolat zkušeného Portugalce Pedra Lamyho v Aston Martinu a odsunout jej na druhé místo. Bohužel však Griffin musel brzy zajet k mechanikům pro palivo a vrátil se zpátky za své dva soupeře na třetí místo.

Do posledního kola potom vjížděla zmíněná trojice v pořadí Aston Martin, Spirit of Race a Clearwater Racing. Miguel Molina se pokusil o poslední útok na Pedra Lamyho , ale došlo ke kontaktu a oba vozy se dostaly do hodin. Nastalé situace využil Matt Griffin, proklouzl se svým Ferrari do čela a v závodě zvítězil. Avšak druhé Ferrari, na rozdíl od Astonu, si v kolizi poškodilo zavěšení a Miguel Molina nepojízdný vůz opustil pár zatáček před cílem 6 hodinového závodu.

Vytisknout

Diskuze: WEC - Silverstone: Zlatá premiéra amatérského Ferrari z Hong Kongu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ford GT posádky Andy Priaulx, Pipo Derani, Harry Tincknell

WEC - Silverstone: Jednou jsi dole, jednou nahoře...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud