ELMS: Čtyřhodinový závod rozhodly poslední dvě minuty

iMotorSport.cz, 16. dubna 2017, 08:48 Google+

Úvodní podnik šampionátu European Le Mans Series na okruhu Silverstone má první vítěze. V hlavní kategorii LMP2 si pro vítězství dojel tým United Autosport, když Filipe Albuquerque dvě minuty před cílem předjel do té doby vedoucího Rya Hirakawu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: ELMS

Sdílejte článek

Do čtyřhodinového závodu odstartoval z pole-position vůz týmu Dragonspeed, ale pozdější technické potíže odsoudily trojici Lappiere, Hanley, Hedman k roli „opozdilců“ a do cíle dojeli na desátém místě se ztrátou šesti kol.

V závěrečné části závodu se na čele usadil prototyp Oreca týmu G-Drive. Japonec Ryo Hirakawa se však trápil na opotřebovaných pneumatikách a v posledních patnácti minutách se jeho náskok před Albuquerquem rapidně snižoval. V dalších minutách už byl prototyp Ligier těsně za Hirakawou a přesně dvě minuty před koncem Albuquerque zaútočil – úspěšně.

Portugalec projel cílem s náskokem 6,3 vteřiny a společně s kolegy Williamem Owenem a Hugem de Sadeleerem slavil první letošní vítězství. Hirakawa, Memo Rojas a Leo Roussel se museli smířit s druhou příčkou. S půlminutovým odstupem za vítězem dojel tým High Class Racing s prototypem Dallara a dvojicí Dennis Andersen a Anders Fjordbach.

img-responsive

United Autosports | foto: ELMS

Radost týmu United Autosport panovala i v kategorii LMP3, kde si pro jasné vítězství dojeli s Ligierem JS P3 Sean Rayhall a John Falb s náskokem 41 vteřin před domácí stájí 360 Racing s Rossem Kaiserem, Anthonym Wellsem a Terrencem Woodwardem. Bronzovou příčku bral tým Ultimate (François Hériau, Jean-Baptiste Lahaye, Matthieu Lahaye).

Debut týmu TF Sport v ELMS s vozem Aston Martin GTE dopadl na výbornou. Dvojici Salih Yoluc a Euan Hankey pomáhal ve čtyřhodinovce rychlík Nicki Thiim a do cíle dojeli na prvním místě s náskokem jednoho kola před Porsche Mattea Cairoliho, Joëla Camathiase a Christiana Rieda z týmu Proton Competition. Poslední příčku na stupních vítězů obsadili Ross Gunn, Andrew Howard a Darren Turner s Astonem Martin týmu Beechdean AMR.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: ELMS: Čtyřhodinový závod rozhodly poslední dvě minuty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Toyota TS050 Hybrid posádky Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María López

WEC - Silverstone: Toyota deklasovala Porsche, v kvalifikaci jen 5 vozů LMP1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud