ELMS: Nová sezona s více než třemi desítkami aut klepe na dveře

iMotorSport.cz, 13. dubna 2017, 08:43 Google+

Již tento víkend se na britském okruhu Silverstone uskuteční úvodní čtyřhodinovka letošního ročníku European Le Mans Series. Vytrvalostní jízda nabídne 35 závodních strojů tří kategorií a diváci budou moct vše sledovat online.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: Adrenal Media

Sdílejte článek

Šampionát European Le Mans Series se nadále těší velkému zájmu ze stran týmů s prototypy LMP2 a LMP3. Těch bude rovných 29. V hlavní kategorii LMP2 se představí dvanáct vozů značek Oreca, Ligier a Dallara. Na startovním roštu nechybí známá jména jako trojnásobný vítěz 24h v Daytoně Memo Rojas, bývalý tovární pilot Audi LMP1 Filipe Albuquerque nebo veterán Le Mans a bývalý jezdec F1 Jan Lammers.

Letošní sezona v LMP2 bude znovu velmi vyrovnaná. V šestidílném šampionátu se bude pravděpodobně jako v předchozích letech rozhodovat až na posledním závodě. Obhájci titulu však chybí. Simon Dolan, Giedo van der Garde a Harry Tincknell z týmu JOTA Sport, závodící pod názvem G-Drive, se letošní sezony nezúčastní. Naopak jméno G-Drive zůstává, neboť ruský petrolejářský gigant se přesunul k týmu DragonSpeed.

Nejpočetnější kategorií bude LMP3 se sedmnácti vozy. Prakticky monopol budou mít prototypy Ligier JS P3, který se sejde rovných patnáct. Stáje Oregon Team a M.Racing – YMR naopak odzkouší letošní novinku Norma M30. Všechny vozy pohání motor Nissan, naopak technika LMP2 se spoléhá na osmiválcový agregát Gibson.

Kategorie LMGTE je početně nejslabší. Navíc tým Proton Competition na poslední chvíli odhlásil druhé porsche, takže celkově bude jen šest vozů. Po třech zástupcích bude mít Ferrari, Aston Martin bude mít dva vozy a Porsche bude jediné.

V předchozích letech bylo možné sledovat čtyřhodinovky přímo na oficiálních stránkách http://europeanlemansseries.com. Lze předpokládat, že tomu bude i letos. První tréninky začínají již dnes, zítra je na pořadu dne kvalifikace a v neděli se začne závodit od 15:30 SELČ.

Startovní listina

Vytisknout

Diskuze: ELMS: Nová sezona s více než třemi desítkami aut klepe na dveře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bohaté startovní pole vytrvalostních závodů slibuje vzrušující podívanou

WEC: Nezbytný průvodce startovním polem sezóny 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud