Super GT: V souboji Lexusů se v Okayamě radoval tým KeePer

iMotorSport.cz, 11. dubna 2017, 12:20 Google+

O víkendu byla zahájena sezona prestižního japonského šampionátu Super GT. Závodilo se na okruhu Okayama, jenž leží zhruba 50 km severovýchodně od stejnojmenného města. V prvním závodě naprosto dominovaly vozy Lexus, které si podmanily prvních šest míst ve výsledkové listině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
KeePer Lexus

KeePer Lexus | foto: Super GT

Sdílejte článek

Start závodu patřil k těm kurioznějším. Nejprve se nemohla "odpíchnout" Honda týmu Keihin ze své startovní pozice, později, během formovacího kola, na trati zastavila další Honda - tentokrát týmu Arta. Zatímco modrý vůz týmu Keihin přeci jen do závodu odstartoval, oranžová NSX-GT tolik štěstí neměla. O to větší smůla v týmu Arta zavládla, jelikož posádka Nojiri-Kobayashi startovala z pole position.

Start závodu tak proběhl za safety carem. Během jednaosmdesáti kol probíhala od samého začátku bitva jak o nejlepší vůz značky Lexus, tak i samozřejmě o vítězství. 

Na čele se vozy neustále střídaly a o tom, že to byla skvělá bitva až do posledních metrů, svědčí výsledková listina. Vždyť prvních šest vozů se vešlo do 10 sekund!

Z vítězství se radovala posádka Ryo Hirakawa a Nick Cassidy z týmu KeePer, kteří zdolali Oshimu s Hiratem, anebo úřadující mistry Kovalainena s Hiratem.

Pokud však smutníte, že v DTM letos pojede pouze 18 vozů, stačí se podívat na výsledky právě prvního závodu Super GT. Patnáct vozů bylo přihlášeno, cíl však vidělo pouhých deset posádek třídy Super GT.

Ve třídě GT300 zvítězil Mercedes týmu Goodsmile Hatsune před posádkou Kurosawa-Gamou s dalším vozem s trojcípou ve znaku. Třetí příčku bralo Porsche týmu Gulf Nac.

Další závodní víkend proběhne, pro nás poněkud netradičně, a to v týdnu 3. a 4. května, tedy ve středu a ve čtvrtek. Japonci totiž v těchto dnech tradičně slaví hned tři státní svátky a na okruhu pod horou Fuji se pojede na Den ústavy a Den zeleně.

Výsledky třídy GT500
Výsledky třídy GT300

Vytisknout

Diskuze: Super GT: V souboji Lexusů se v Okayamě radoval tým KeePer

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vytrvalostní závody mají své neopakovatelné kouzlo.

WEC: Základní přehled změn ve sportovních řádech pro sezónu 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud