WEC - Silverstone: Toyota očekává dobrý výsledek

iMotorSport.cz, 10. dubna 2017, 15:00 Google+

Toyota GAZOO Racing přiváží k úvodnímu závodu sezóny v Silverstone nový prototyp TS050 Hybrid a také částečně obměněnou jezdeckou sestavu. Po vydařených předsezónních testech (642 okruhů, přes 3700 km, absolutně nejrychlejší kolo testů) vyhlíží představitelé týmu do letošní sezóny WEC optimisticky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Start v Silverstone je vždy i startem do nové sezóny.

Start v Silverstone je vždy i startem do nové sezóny. | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Nový prototyp Toyota TS050 Hybrid prošel v průběhu zimní přestávky rozsáhlou modernizací v obou klíčových oblastech - mechanické i aerodynamické. Tým podrobil svou novou zbraň rozsáhlým testům, během kterých nová TS050 Hybrid najezdila porci téměř 35000 km.

Vozy japonského týmu se v Silverstone pravidelně, při každém ze svých pěti předešlých vystoupení, umísťovaly na pódiu. Zdejší okruh patří tradičně mezi „stálice“ vytrvalostních závodů. Představitelé japonského týmu se ostatně netají tím, že hned v prvním závodě letošního ročníku World Endurance Championship v Silverstone chtějí zaútočit na svého německého rivala a položit základ k zisku letošní mistrovské koruny. Základním předpokladem tohoto úspěchu však je projet v neděli 16. dubna, po 6 hodinách kroužení na trati dlouhé 5901 m, cílem jako první.

Dosavadní bilance týmu Toyota GAZOO Racing na okruhu v Silverstone:

2012 - kvalifikace: 3. (#7); závod: 2. (#7)

2013 - kvalifikace: 1. (#7), 2. (#8); závod: 3. (#8), 4. (#7)

2014 - kvalifikace: 1. (#7), 5. (#8); závod: 1. (#8), 2. (#7)

2015 - kvalifikace: 4. (#1), 6. (#2); závod: 3. (#1), 4. (#2)

2016 - kvalifikace: 5. (#6), 6. (#5); závod: 2. (#6), 16. (#5)

Toshio Sato, prezident týmu: „Začátek každé nové sezóny World Endurance Championship je vždy velmi vzrušující záležitost.  Přijíždíme do Silverstone plni očekávání a naděje. V prvé řadě bych chtěl celému týmu poděkovat za úsilí vynaložené během zimní přestávky, ve které tvrdě pracovali na nové verzi našeho prototypu TS050 Hybrid a jeho přípravě na novou sezónu. Pro celý tým se jednalo o velmi intenzivní období a já jsem hrdý na to, co jsme během uplynulých měsíců dokázali. Věřím, že jsme udělali vše, co bylo možné, abychom byli správně připraveni na novou sezónu a tvrdé souboje s naší konkurencí. Nyní uvidíme, jaké je přímé srovnání s Porsche a já věřím že uděláme maximum pro zisk dobrého výsledku.

Mike Conway, Toyota TS050 Hybyrid #7: „Silverstone je můj domácí závod, na této trati jsem závodil mnohokrát v minulosti. Moc se mi zde líbí, je to rychlá a zábavná trať. Ale je zde i několik ošidných věcí v čele se špatnou dopravní obslužností. Myslím si, že máme dobrý vůz a jsme dobře připraveni. V tuto chvíli je velmi těžké hovořit o tom, jak si vedeme v porovnání s konkurencí, ale jsem si jistý, že svedeme tvrdou bitvu. Jsem optimista a těším se na to.

Kamui Kobayashi, Toyota TS050 Hybyrid #7: „Silverstone je skvělá trať s bohatou historií a to především ve vytrvalostních závodech a mne baví závodit před britskými fanoušky. Jsou to motorističtí nadšenci a obvykle se sem sjedou ve velkém počtu.  My jsme zde proto, abychom zvítězili a to je náš cíl pro Silverstone. Jako v jakémkoli jiném vytrvalostním závodě, i zde to bude velmi náročné, ale chceme předvést naši výkonnost po dobré zimní přípravě a úspěšných testech. Jsem rád, že čekání už skončilo a jsem si jistý, že zde předvedeme skvělou show a dosáhneme dobrý výsledek.

José María López, Toyota TS050 Hybyrid #7: „Moc se těším na svůj první závod v LMP1 a v Toyotě. Testování vyšlo dobře a v týmu už jsem se dobře zabydlel. S Mikem i Kamuiem jsme si vybudovali velmi přátelský vztah. Nemohu se dočkat, až společně vyjedeme do našeho prvního společného závodu. Už je to velmi dávno, co jsem poprvé závodil v Silverstone, ale rád se sem vracím. Je to pěkná a rychlá trať a já jsem si jistý, že si zde užijeme s TS050 Hybrid spoustu zábavy.

Sébastiem Buemi, Toyota TS050 Hybyrid #8: „Silverstone je okruh, který vyžaduje vysokou úroveň přítlaku a já jsem si jistý, že našemu vozu bude vyhovovat. Mám na zdejší okruh příjemné vzpomínky. V roce 2013 jsem zde dosáhl poprvé ve WEC na pódium a to se opakovalo i v následujících letech. Vlastně jsem zde dosáhl dobrý výsledek při každém startu a doufám, že tomu tak bude i letos. Mám rád zdejší atmosféru, lidé jsou zde velmi nadšení a je příjemné se sem vracet. Je těžké říci, co nás zde letos čeká, ale s ohledem na výsledky předsezónních testů v Monze si myslím, že jsme konkurenceschopní. Nyní to jen musíme potvrdit.

Anthony Davidson, Toyota TS050 Hybyrid #8: „Je toho hodně na co se v sezóně těším, ale Silverstone je pro mne vždy výjimečné. Je to moje skutečně domácí trať, protože žiji nedaleko odsud a po zdejší dráze jsem toho v posledních letech v různých vozech najezdil opravdu hodně. Je to skvělý okruh, který dobře vyhovuje našim hybridním pohonům v LMP1. Zejména v rychlých zatáčkách, kde se budeme moci opřít o dobrý přítlak. Bitva v šampionátu začíná tady v Silverstone a já věřím, že máme vůz, se kterým budeme bojovat na čele.

Kazuki Nakajima, Toyota TS050 Hybyrid #8: „Mně osobně se Silverstone moc líbí. Má pěkný profil, je radost zde jezdit, obzvlášť kombinace rychlých zatáček od Copse po Maggotts je jedním z nejlepších úseků v celém mistrovství. Přijíždíme sem s jasným cílem vyhrát závod, ale je obtížné předvídat naši konkurenceschopnost v rámci LMP1. Ale těším se na tuto výzvu. Myslím si, že jsme dobře připraveni na začátek sezóny.

Vytisknout

Diskuze: WEC - Silverstone: Toyota očekává dobrý výsledek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Neel Jani usedá do vozu Porsche 919 Hybrid v rámci prologu v Monze

WEC: Prozradil Neel Jani něco, co mělo před Toyotou zůstat utajeno?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud