IMSA: Chaos v Long Beach a překvapivé vítězství

iMotorSport.cz, 9. dubna 2017, 09:14 Google+

V pořadí třetí podnik americké série IMSA SportsCar Championship byl protkán žlutými fázemi. Na městském okruhu v Long Beach mezi betonovými svodidly se velmi tvrdě závodilo i naráželo do bariér. Jordan Taylor se v posledních minutách protlačil do čela a přivezl týmu třetí výhru v Long Beach za sebou, v GTLM se dopravní zácpou v poslední zatáčce posledního kola radoval Tommy Milner.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wayne Taylor Racing

Wayne Taylor Racing | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Přesně sto minut trvající závod v Long Beach provázela řada dramatických situací. Někteří favorité na vítězství po chybách odpadávali ze závodu, včetně týmu Action Express Racing s prototypy Cadillac. Naděje amerického výrobce tak zůstala jen na zbývajícím cadillacu týmu Wayne Taylor Racing. Bratři Taylorové startovali z pole-position, ale v pozdější fázi o své vedení přišli a na čele se usadil Ryan Dalziel s Nissanem. Ani upravená délka prvních dvou převodových stupňů cadillaků však nezabránila Jordanu Taylorovi, aby na dlouhé startovní rovince zelený nissan předjel a deset minut před koncem závodu se usadil na prvním místě. Prototyp Cadillac tak oslavil třetí vítězství za sebou v letošní sezoně a tým Wayne Taylor Racing třetí vítězství v Long Beach. Na druhém místě dojela dvojice Ryan Dalziel, Scott Sharp. První trojku s prototypů DPi uzavřeli Tristan Nunez a Jonathan Bomarito.

img-responsive

Corvette Racing | foto: Chevrolet

V kategorii GTLM se odehrávalo drama od prvních do posledních vteřin závodu. Hned po startu se nesmyslným manévrem na rychlejší prototyp vyřadil Toni Vilander s ferrari. V závěrečné fázi se v čele ocitl Martin Tomczyck s BMW a směřoval k vítězství. Pak ale jeho stroj nečekaně na pár vteřin zpomalil a vedení převzaly dvě žluté corvetty v čele s Antoniem Garciou. Jenže scénář závodu zcela překopal Robert Alon s Lexusem v kategorii GTD.

Přehnaně optimistickým manévrem, kdy se chtěl v poslední, velmi úzké zatáčce, dostat před dva vozy, způsobil havárii a dopravní zácpu. Řada jezdců pak musela zastavit v neprůjezdném místě, a když se uvolnila mezera na průjezd jednoho auta, špatně postavený Antonio Garcia neměl kudy ven. Místo toho se v úzkém místě prosmýkl na první místo jeho týmový kolega Tommy Milner a sobě a svému partnerovi Oliveru Gavinovi přivezl nečekané a lehce kontroverzní vítězství. Druhé místo spadlo do klína Ryanu Briscoeovi a Richardu Westbrookovi s Fordem GT. Třetí místo patřilo posádce Porsche Kevin Estre – Laurens Vanthoorn.

V kategorii GTD si pro vítězství dojeli Gunnar Jeannette a Cooper MacNeil s mercedesem. Druhé místo v cíli patřilo posádce Ben Keating a Jeroen Bleekemolen s totožnou technikou. První trojku uzavřeli Alessandro Balzan a Christina Nielsen s ferrari.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Chaos v Long Beach a překvapivé vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Herberth Motorsport

24H Series: Scuderia Praha na italský úspěch nenavázala. V Rakousku se raduje…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud