24H Series: Scuderia Praha na italský úspěch nenavázala. V Rakousku se raduje Porsche

iMotorSport.cz, 8. dubna 2017, 18:47 Google+

Vytrvalostní šampionát 24H Series má za sebou třetí podnik letošní sezony. Po závodech v Dubaji a Mugellu se jezdci přesunuli do malebného podhůří Alp v rakouském Štýrsku. Na supermoderním Red Bull Ringu zvítězil tým Herbert Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Herberth Motorsport

Herberth Motorsport | foto: 24H Series

Sdílejte článek

Právě německý tým Herberth Motorsport vítězstvím v Rakousku navázal na mimořádné výkony z loňské sezony a především na letošní dubajskou výhru.

Trojice Daniel Alemann a Robert a Aldred Renauerové zaznamenali na Red Bull Ringu celkem 415 kol, což je o pět více jak jejich nejbližší pronásledovatelé, tým Grasser Racing, se kterým sváděli na konci první, či na začátku druhé části velký boj.

Třetí místo obsadil, a o další kolo zpátky, byl tým GP Extreme ze Spojených Arabských Emirátů s jediným Renaultem RS01 FGT3 ve startovním poli.

Čtvrté místo bere švýcarský Hofor Racing a pátá skončila polská skvadra Olimp Racing.

Ve druhé části závodu se bohužel nevedlo českému týmu Scuderia Praha, jenž byl jedním z předních kandidátů na vítězství. Jiří Písařík totiž vylétl kvůli technické závadě v zatáčce Remus Kurve ve vysoké rychlosti mimo trať. 

Naopak jako úspěšné tažení rakouskou dvanáctihodinovkou lze označit snažení zbývajících dvou českých zástupců. Tomáš Pekař s Kovaćem a Vukovićem zvítězili ve třídě SP3-GT4.

Druhé místo si připsala posádka Miniberger-Janiš-Skalický-Pavlovec, a to i navzdory nepřízni osudu. Ke konci první části závodu totiž došlo k nezaviněné kolizi s jedním z protivníků, která si vyžádala více času na opravu, než bylo brněnské skvadře dopřáno. Za opravu vozu mimo vytyčený závodní čas si tým RTR Projects vysloužilo penalizaci 10 kol a start z pit lane ve druhé části.

Závodníci 24H Series si nyní zhruba měsíc odpočinou a poté je čeká čtyřiadvacetihodinový závod na okruhu Paula Ricarda ve Francii.

Vytisknout

Diskuze: 24H Series: Scuderia Praha na italský úspěch nenavázala. V Rakousku se raduje Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tiago Monteiro

WTCC: Pole position v Maroku bere Monteiro, v MAC3 vítězí napoprvé Volvo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud