IMSA: Cadillac potvrdil roli favorita, pole-position má i Corvette

iMotorSport.cz, 8. dubna 2017, 10:44 Google+

V pořadí třetí podnik americké série IMSA SportsCar Championship hostí tento víkend městský okruh Long Beach, kde se již tento večer uskuteční stominutový závod. Souboji o vítězství mezi betonovými svodidly předcházela kvalifikace, kterou vyhrál tým Wayne Taylor Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cadillac DPi-V.R.

Cadillac DPi-V.R. | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Komisařům se stále nedaří zpomalit prototypy Cadillac, které potřetí za sebou vyhrály kvalifikaci. Tentokrát zásluhou Rickyho Taylora z týmu svého otce Waynea. Zástupce druhé generace závodnické rodiny objel jedno kolo za 1:13.549. Za sebou nechal Christiana Fittipaldiho s cadillakem týmu Action Express Racing. Na třetím místě skončila Mazda DPi v rukou Tristana Nuneze, čtvrtou příčku na startu si připsal Misha Goikhberg s orecou a první pětku uzavřel třetí cadillac v poli v rukou Erica Currana.

Do kvalifikace nenastoupil tým VisitFlorida Racing. Renger van der Zande totiž s vozem Multimatic/Riley tvrdě havaroval. Na vině bylo selhání brzd, každopádně tým nemá dostatek náhradních dílů a do závodu nenastoupí.

V kategorii GTLM se strhla bitva o pole-position, které si nakonec vyjel Jan Magnussen s corvettou. Na záda mu ale dýchal Joey Hand s fordem, jenž za nejrychlejším časem zaostal jen o 0,092 sekundy. Třetí místo získal Toni Vilander s ferrari a čtvrtou příčku získal Laurens Vanthoorn s porsche. První pětku uzavřel Bill Auberlen s BMW.

V kategorii GTD, která v Long Beach startuje vůbec poprvé, získal pole-position Bryan Sellers s Lamborghini Huracan. Jen třiatřicet setin za ním zaostal Jack Hawskworth s Lexusem. Druhá řada na startu patří Danielu Moradovi (Porsche) a Coreyi Lewisovi (Lamborghini). První pětku uzavřel vůz Audi R8 LMS v rukou Lawsona Aschenbacha.

Výsledky kvalifikace

Závod můžete sledovat živě od 22:05 na http://imsatv.imsa.com/

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Cadillac potvrdil roli favorita, pole-position má i Corvette

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Porsche 919 Hybrid 2017

WEC: 3 jsou víc než 2 aneb Porsche + Toyota + ???

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud