24H Series: Další dvanáctihodinová šichta je tady, týmy míří poprvé na Red Bull Ring

iMotorSport.cz, 5. dubna 2017, 16:28 Google+

Neuběhl ani měsíc a je tu další další dvanáctihodinová bitva šampionátu 24H Series. Po vítězství v Mugellu si bude chtít český tým Scuderia Praha vyšlápnout na své soupeře i na Red Bull Ringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scuderia Praha

Scuderia Praha | foto: 24H Series

Sdílejte článek

A letmým pohledem do seznamu přihlášených zjistíme, že i tentokrát by měla pražská skvadra se svým Ferrari patřit k největším favoritům. Německý tým HTP Motorsport se v BGT heslem, které praví, že vítězná sestava se nerozděluje, neřídí. Češi naopak ve 24H Series sází na osvědčenou posádku Král-Písařík-Malucelli.

Mezi největší konkurenty česko-italského tria lze rozhodně zařadit dva vozy Porsche. Jeden vlastní polský tým Olimp Racing, jenž s přípravou na rakouskou dvanáctihodinovku nezahálel a testoval v Brně, druhý patří týmu Herberth Motorsport, který již v minulosti ukázal, že se s ním musí počítat za každých okolností.

Je tu pak samozřejmě i Grasser Racing Team s Rolfem a Markem Ineichenovými a rychlým Němcem Christianem Engelhartem. Další velmi rychlé Lamborghini by mělo nést barvy týmu Konrad Motorsport. Marco Mapelli byl velmi rychlý už v Mugellu, v Misanu během Blancpain GT dokázal dokonce zajel pole position a nedá se očekávat, že by měl tovární jezdec Lamborghini zvolnit. 

A nebudou chybět ani rodinné týmy, jako Hofor Racing, či francouzský IDEC Sport Racing, jenž právě v Mugellu slavil druhé místo.

Oči českých fanoušků se pak opět zaměří ještě na jednu třídu, konkrétně na třídu SP3-GT4, kde budeme mít hned 4 české jezdce.

Tři z nich budou usedat za volant KTM X-BOW GT4 brněnského týmu RTR Projects. Sergej Pavlovec s Tomášem Minibergerem a Danielem Skalickým budou chtít rozhodně protrhnout smůlu z Mugella, nicméně v cestě jim bude stát, mimo jiné, i Tomáš Pekař, který opět vytvoří posádku s Franjem Kovaćem a Milenko Vukovićem.

Podobně jako v Mugellu, i v malebném štýrském podhůří Alp bude závod rozdělen na dvě části. Ta první odstartuje v pátek ve 14:15 a bude ukončena o tři a půl hodiny později. Zbylých 8,5 hodin bude odjeto v sobotu, kdy bude závod restartován v 9:15.

Seznam přihlášených
Časový harmonogram
Live Stream

Vytisknout

Diskuze: 24H Series: Další dvanáctihodinová šichta je tady, týmy míří poprvé na Red Bull Ring

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dunlop obouvá polovinu startovního pole WEC

WEC: ze zákulisí - Dunlop dodává týmům pneumatiky na míru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud