ELMS: Po testech je na řadě závod, otvíráku sezony se zúčastní 36 aut

iMotorSport.cz, 31. března 2017, 09:11 Google+

Jen co skončily kolektivních testy na Monze, vydali pořadatelé European Le Mans Series provizorní startovní listinu na úvodní čtyřhodinovku letošní sezony. Do anglického Silverstonu dorazí 36 aut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ELMS

ELMS | foto: ELMS

Sdílejte článek

Oproti předchozímu ročníku se na startu ukáže o osm závodních vozů méně, i tak je 36členné startovní pole dostatečně bohaté a vyšší než v Mistrovství světa vytrvalostních závodů, které startuje taktéž stejný víkend v Silverstonu.

V kategorii LMP2 uvidíme dvanáct prototypů tří značek – Oreca, Ligier a Dallara. Pohánět je budou totožné motory Gibson a chybět nebudou úřadující šampioni G-Drive, byť s kompletně novým týmem a novou posádkou Memo Rojas, Ryo Hirakawa a Leo Roussel. Pouze tým Graff nasadí dva prototypy, ostatní stáje budou mít vždy po jednom vozu včetně Racing Team Nederland v čele s veteránem a vítězem 24h Le Mans Janem Lammersem. Cílem bývalého pilota F1 a vítězem Le Mans z roku 1988 je v letošním roce právě francouzská vytrvalost, kde bude mimo jiné startovat s Rubensem Barrichellem.

Nejpočetnějšího startovního pole se diváci dočkají v kategorii LMP3. Celkem 17 prototypů bude bojovat o silverstonské vavříny a cílem většiny z nich je porazit úřadující šampiony United Autosport. Největší zastoupení mají prototypy Ligier. Proti přesile patnácti strojů výrobce Onroak se postaví dvě Normy týmů Oregon a M.Racing – YMR.

Zástupců kategorie LMGTE bude sedm. S dvojicí Ferrari 488 nastoupí švýcarský tým Spirit of Race a třetí Ferrari 488 nasadí JMW Motorsport. O dvojici Porsche 911 se postará Proton Competition a barvy Astonu Martin budou hájit týmy TF Sport a Beechdean AMR.

Čtyřhodinovka v Silverstonu se uskuteční v sobotu 15. dubna.

Startovní listina ZDE

Vytisknout

Diskuze: ELMS: Po testech je na řadě závod, otvíráku sezony se zúčastní 36 aut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Porsche

IMSA: V Long Beach uvidíme 35 aut, komisařům docházejí nástroje ke zpomalení…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud