Scuderia Praha slaví dominantní vítězství v Mugellu!

iMotorSport.cz, 18. března 2017, 18:10 Google+

První závod sezony a rovnou vítězství. Taková je bilance českého týmu Scuderia Praha, jenž se raduje z vítězství ve dvanáctihodinovém závodě v italském Mugellu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scuderia Praha, Mugello 2017

Scuderia Praha, Mugello 2017 | foto: Petr Frýba and Boost Racing Images

Sdílejte článek

Základ postavil pražský tým již včera, kdy Ferrari 488 GT3 startovalo z pole position a trojice Jiří Písařík, Josef Král a Matteo Malucelli zvítězila v první, čtyřhodinové, části závodu.

Od dnešního restartu pak česko-italské trio pouze navyšovalo svůj náskok. Dlouhé hodiny byl nejbližším pronásledovatelem českého Ferrari polský tým Förch Racing. Ten však v průběhu dne trápily větší, či menší technické problémy, které vyústily až v pád na třináctou pozici.

Druhé místo tak nakonec slaví francouzská skvadra IDEC Sport Racing. Trojice Lafargue-Lafargue-Enjalbert však na český tým ztratila propastné čtyři okruhy.

Další kolo navíc pak ztratili třetí v pořadí, tým Konrad Motorsport. V Huracánu GT3 se střídali Konrad, Maggi, Zöchling a tovární jezdec Lamborghini Marco Mapelli.

Pětici nejrychlejší pak uzavírají týmy s vozy s Mercedes. Jmenovitě Ram Racing a Hofor Racing.

Za zmínku pak jistě stojí, že nejrychlejší čas vytrvalostního střetnutí má na svědomí dvojnásobný šampion GP2 Series Fabio Leimer. Bílé Ferrari švýcarského týmu Octane 126 však skončilo hluboko v poli poražených.

Tomáš Enge se svými parťáky Trunkenpolzem, Angerhoferem a Koflerem závod bohužel nedokončili. Podobně skončil i tým Besaplast Racing s Tomášem Pekařem, Vukovićem a Kovaćem. RTR Projects do závodu nenastoupil.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: Scuderia Praha slaví dominantní vítězství v Mugellu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rebellion Racing

IMSA: Pole-position v Sebringu získal Neel Jani, v GTLM má první řadu Ford

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud