IMSA: Pole-position v Sebringu získal Neel Jani, v GTLM má první řadu Ford

iMotorSport.cz, 18. března 2017, 09:34 Google+

Kvalifikace na dnešní dvanáctihodinovku v Sebringu seriálu IMSA SportsCar Championship byla velmi těsná. Nejrychlejší kolo zajel tovární pilot Porsche Neel Jani v šampionátu FIA WEC. Švýcar byl jen o pár deseti vteřin rychlejší než konkurence.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rebellion Racing

Rebellion Racing | foto: Rebellion

Sdílejte článek

Hlavní kategorie prototypů má opravdu těsné kvalifikační výsledky. Neel Jani z týmu Rebellion Racing dostal prototyp ORECA 07 na pole-position, ale hned za zády měl prototypy Cadillac DPi. Christian Fittipaldi z týmu Action Express byl jen o 0,095 sekundy pomalejší a jeho týmový kolega Dane Cameron ztrácel na nejrychlejší čas 0,136 sekundy.

Jose Gutierrez s Ligierem JS P217 týmu PR1/Mathiasen Motorsport obsadil čtvrtou příčku a první pětku uzavřel další hostující tovární pilot Porsche Brendon Hartley. Novozélanďan přivezl týmu ESM s prototypem Nissan stejné kvalifikační umístění jako v úvodním podniku sezony v Daytoně.

Rovněž kategorie PC má velmi těsné rozdíly. První místo týmu BAR1 Motorsport vyjel Gustavo Yacaman, ale jen 0,069 sekund za ním skončil James French z týmu Performance Tech Motorsport.

V kategorii GTLM si první řadu na startu vyjely vozy Ford GT. Nejrychlejší čas si připsal Ryan Briscoe, zatímco týmový kolega ve druhém voze Dirk Muller zaostal za bývalým jezdcem IndyCar o 0,236 sekundy. Dominantní postavení domácích týmů dokonala žlutá Corvetta v podání Tommyho Milnera a čtvrté místo na startu vyjel Kevin Estre s Porsche 911. První pětku uzavřela druhý vůz Corvette ve startovním poli.

V GTD jsme se na rozdíl od ostatních kategorií dočkali dominantního kvalifikačního vítězství. Tristan Vautier zajel s Mercedesem-AMG GT3 čas, kterému se druhý Connor de Philippi s Audi R8 LMS přiblížil jen na rozdíl sedmi desetin. Třetí místo patří vozu Lamborghini zásluhou Coreye Lewise a rozmanitost první pětky pak narušil tým Lexus, který s přispěním Roberta Alona a Scotta Pruetta obsadil čtvrté a páté místo.

Výsledky kvalifikace

Závod začíná dnes v 15:40 SEČ a sledovat jej můžete na stránkách IMSA TV.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Pole-position v Sebringu získal Neel Jani, v GTLM má první řadu Ford

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scuderia Praha

Scuderia Praha přenocuje v Mugellu na vedoucí pozici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud