Scuderia Praha přenocuje v Mugellu na vedoucí pozici

iMotorSport.cz, 17. března 2017, 20:28 Google+

Naprosto snový start dvanáctihodinového závodu v italském Mugellu má za sebou český tým Scuderia Praha. Trojice Král-Malucelli-Písařík zvítězila v prvních čtyřech hodinách dvanáctihodinového klání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scuderia Praha

Scuderia Praha | foto: Petr Frýba and Boost Racing Images

Sdílejte článek

Největším soupeřem pro pražskou skvadru je, alespoň prozatím, polský Forch Racing, jenž se Scuderií Praha přetahuje již od kvalifikace. Český tým však drží trumfy na své straně. Nejdřív pole position a poté průběžné první místo po prvních čtyřech hodinách závodu.

Rozdíl mezi českým a polským týmem činí po třetině závodě necelou minutu, avšak nejbližší pronásledovatelé jsou vzdálení za dvěma rychlými vozy už dokonce dvě kola. Jmenovitě jsou to posádky týmů Konrad Motorsport a IDEC Sport Racing.

Další týmy pak již ztrácí ještě více. Tomáš Enge a spol. s KTM týmu True Racing prozatím drží 17. pozici absolutně a devátou ve třídě A6-PRO.

To brněnský tým RTR Projects do závodu vůbec nenastoupil. K problémům se na oficiálním FB profilu týmu vyjádřil manažer a jezdec Tomáš Miniberger: "Samozřejmě nás to velice mrzí. Celou zimu jsme se věnovali maximálně přípravě vozu a v Mostě vše vypadalo dobře. Po příjezdu do Itálie se začal objevovat problém s upgradem uchycení motoru, který se nám nepodařil na místě vyřešit. Rozhodli jsme se, že než závodit s ne zcela funkčním vozem, raději do závodu ani neodstartujeme."

To naopak Tomáš Pekař společně s Vukovićem a Kovaćem jsou prozatím na třetí pozici ve třídě SP-GT4.

Závod bude restartovám zítra v 10:00 a budete jej moci opět sledovat živě na tomto odkazu.

Výsledky první části závodu

Vytisknout

Diskuze: Scuderia Praha přenocuje v Mugellu na vedoucí pozici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scuderia Praha

Scuderia Praha na pole-position dvanáctihodinovky v Mugellu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud