Sestava ARC Bratislava pro 24h v Le Mans je kompletní

iMotorSport.cz, 17. března 2017, 09:09 Google+

Slovenský závodník Miro Konopka se připravuje na svůj třetí start ve francouzské vytrvalosti Le Mans. V prototypu kategorie LMP2 se bude střídat s Konstantinsem Calkem a nově potvrzeným osmnáctiletým Nizozemcem Rikem Breukersem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ARC Bratislava

ARC Bratislava | foto: Asian Le Mans Series

Sdílejte článek

Miro Konopka do závodu nastoupí s modelem Ligier JS P217 s motorem Gibson. O tuto novou generaci závodního prototypu z dílny výrobce Onroak se bude dělit s dvěma jezdci a zatímco Konstantins Calko s Konopkou závodil v asijské sérii Le Mans, teprve osmnáctiletý Rik Breukers je novou posilou týmu.

„Le Mans bylo mým hlavním cílem. Jedná se o vrchol vytrvalostních závodů a věřím, že zkušenosti s prototypem LMP3 a Ginettou G57 mi pomohou se s vozem LMP2 rychle sžít,“ prohlásil Breukers, úřadující šampion seriálu Lamborghini Super Trofeo Middle East.

Breukers má s vytrvalostními závody bohaté zkušenosti. V šampionátu 24h Endurance Series je známou tváří a letos už byl k vidění v 24h v Dubaji. Samozřejmě nechybí ani v Mugellu, kde se tento víkend koná dvanáctihodinovka.

Tým ARC Bratislava má v plánu několik testovacích dnů na italské Monze a v domácím prostředí na Slovakiaringu, nicméně stroj Ligier JS P217 zatím do Bratislavy nedorazil.

Vytisknout

Diskuze: Sestava ARC Bratislava pro 24h v Le Mans je kompletní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Action Express Racing

IMSA: První tréninky v režii cadillaků

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud