Land Motorsport povýšil, stal se továrním týmem Audi

iMotorSport.cz, 9. března 2017, 13:24 Google+

Podobně jako např. BMW i Audi již myslí na květnový závod 24h Nürburgring. Velkým překvapením pak bylo, že jedním z továrních týmů bude německý Land Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Land Motorsport

Land Motorsport | foto: Land Motorsport

Sdílejte článek

Z průměrného zákaznického týmu se Land Motorsport vloni vyšvihl mezi prominentní klienty Audi Sport. Svým vítězstvím v ADAC GT Masters pak jistě udělal velký dojem na šéfa Audi Sport Dietera Gasse.

Jak si jinak vysvětlit, že Land Motorsport nahradí, jakožto tovární tým, dlouhodobého partnera Audi Phoenix Motorsport?

Naopak belgická skvadra Belgian Audi Club Team WRT nadále zůstává továrním týmem. Oba týmy pak nasadí na Nordschleife po dvou továrních vozech.

V sestavě Audi Sport Team Land nebudou chybět ani loňští šampioni ADAC GT Christopher Mies a Connor de Philippi. Ti by měli nastupovat v obou vozech týmu Land Motorsport.

V jednom speciálu je pak doplní Pierre Käffer a Christopher Haase, zatímco ve druhém budou s Miesem a de Philippim spolupracovat Markus Winkelhock a Kelvin van der Linde.

Podobně to bude i v týmu WRT, když René Rast s Nicem Müllerem budou závodit v obou továrních vozech. V jednom je doplní Marcel Fässler s Robinem Frijnsem a ve druhém Frank Stippler a Frédéric Vervisch.

Šéf zákaznického oddělení Audi Sport Chris Reinke to jen velmi stroze okomentoval: "Do silné konkurence potřebujete silné posádky a ty my teď máme."

Vytisknout

Diskuze: Land Motorsport povýšil, stal se továrním týmem Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Esteban Gutierréz

Bývalý jezdec F1 Gutierréz našel uplatnění ve Formuli E

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud