WEC: S Astonem Martin na dalších pět let

iMotorSport.cz, 8. března 2017, 08:30 Google+

Britská automobilka Aston Martin se na právě probíhajícím ženevském autosalonu zavázala pokračovat dalších pět let v Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Racing

Aston Martin Racing | foto: Aston Martin

Sdílejte článek

Závodní oddělení Aston Martin Racing vzniklo v roce 2004 a za tu dobu se značka s více než stoletou tradicí dočkala tří vítězství ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans a loňskou sezonu ve FIA WEC korunovala titulem v poháru jezdců.

Aston Martin je součástí WEC od samotného vzniku v roce 2012 a právě loňská sezona se zásluhou Nickiho Thiima a Marca Sorensena stala tou nejúspěšnější – nebudeme-li počítat výsledek z nejprestižnějšího závodu v Le Mans.

Thiim a Sorensen se budou dělit o Aston Martin Vantage GTE i letos. Druhou týmovou dvojicí v kategorii GTE-Pro budou Jonny Adam a Darren Turner. Kategorie GTE-Am má svou stálici v podobě Paul Dalla Lana, Pedro Lamy a Mathias Lauda, kteří loni vyhráli pět šestihodinovek, ale k titulu jim to nestačilo.

Za posledních pět ročníků WEC si Aston Martin Racing odnesl 31 vítězství a jen osm z nich přidal v loňské sezoně. Historicky prvního vítězství v Le Mans se Aston Martin dočkal už v roce 1959 s modelem DBR1.

Vytisknout

Diskuze: WEC: S Astonem Martin na dalších pět let

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Yvan Muller

Yvan Muller se vrací do WTCC v nové roli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud