Kentucky: Sharp po 40ti závodech opět vítězí

ar1, 15. srpna 2005, 14:37 Google+

Scott Sharp se dočkal, ve 37 letech a po dlouhém období bez vítězství konečně protrhnul smůlu a ochutnal opět chuť vavřínů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp, Scott

Sharp, Scott | foto: Delphi Fernández Racing

Sdílejte článek

Do letošní sezony vstoupil v novém týmu Adriana Fernandeze, který odtud odešel a tým musel najít náhradu. Vedení týmu sáhlo po Scottu Sharpovi, což se projevilo, jako dobrá volba. Letos již dosáhl na tři top 5 umístění a to, nejvýše v závodě letos však skončil v dubnu, kdy dojel za vítězným Danem Wheldonem v Twin Ring Motegi. Ale vítězství mu stále chybělo.

Sharp v neděli odstartoval ze sedmé pozice, vedení v závodě převzal ve 169. kole. V čele dojel až do cíle, kdy za sebou o 0,0779 nechal druhého Vitora Meiru s vozem týmu Rahal Lettermann Racing. Veterán šampionátu nezapřel po vítězství emoce a pořádně pobavil diváky. Má na svém kontě již 102 startů.

“Jistě, měl jsem špatné období, mnoho lidi na mě zanevřelo,“ říká Sharp. Sharp měl 40 závodů absenci co se týče vítězství.

Wheldon, jenž startoval vedle Danici Patrick, dojel do cíle na třetí pozici. Díky tomu zvýšil svůj bodový náskok na rozdíl 90 bodů. Alex Barron s vozem týmu Red Bull Cheever Racing zajel svůj nejlepší výsledek sezony – skončil čtvrtý. Za ním pátý dojel Helio Castroneves.

V závodě byla jediná nehoda, když Edu Carpentrovi na jeho voze prasklo zavěšení levého předního kola a neovladatelný vůz mířil přímo na ochranou bariéru v zatáčce. Jezdec vyvázl bez zranění.

Držitelka Pole position Danica Patrick měla v průběhu závodu technické potíže s řazením a mnoho času strávila v boxech při opravě. V cíli dojela až na 16. pozici.

Tomáš Enge, při svém návratu na závodní trať dojel do cíle na jedenácté pozice, nutno dodat, že ve druhém tréninku mu byl vyměněn motor a proto musel startovat z poslední řady. Postupně se však dostával výš, ale na víc, než jedenáctou pozici to včera nestačilo.

Foto: Fernandez Racing

Vytisknout

Diskuze: Kentucky: Sharp po 40ti závodech opět vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Denver: 4. víťazstvo Bourdaisa v sezóne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud