Milwaukee: Hornish jr. zvládl finiš dokonale

ar1, 24. července 2005, 23:11 Google+

Sam Hornish jr. po dominantní jízdě na mílovém ovále v Milwaukee dokázal v posledních kolech zdolat své soupeře a zaslouženě vyhrál.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IRL

Sdílejte článek

Vozy stáje Marlboro Penske Team se pohybovaly na prvních pozicích od prvních kol závodu, kam se rychle propracovaly.

Mílový ovál Milwaukee je znám svým plochým povrchem, tedy že na něm nejsou klopené zatáčky známe z jiných oválů. Zdejší zatáčky mají úhel sklonu 2,5 až 9 stupňů. S tím měli problémy někteří z jezdců, kteří skončili ve zdi. Mezi nimi byla i Danica Patrick, Buddy Rice (oba Rahal Letermann Racing) a také po vzájemné kolizi se svým týmovým kolegou i Helio Castroneves. Buddy Lazier, jenž v týmu Panther Racing zastoupil zraněného Tomáše Engeho měl kolizi se soupeřem v boxové uličce, který mu zničil přední závěs kola. Lazier byl v kolizi nevinně.

Přitom od startu se pohyboval kolem 5. až 10. pozice. Nejdramatičtější byl však samotný závěr závodu, když po poslední zastávce v boxech se začaly rozdávat karty. Dopředu se hodně tlačil Dan Wheldon (AGR), Tony Kanaan, Sam Hornish jr. a Tomas Scheckter. Nejlépe však situaci zvládl Sam Hornish jr., který měl ale několikrát namále, když se Franchittiho pneumatika otřela o jeho bočnici vozu. Jednou se dokonce po vjetí v zatáčce až do zony, kde není jetá stopa, dostal až na samotnou zeď při výjezdu na rovinku. Vše přečkal a i po závěrečném attacku Franchittiho s přehledem zvítězil.

Franchitti sám přiznal, že finiš měl Hornish jr. lepší než on. Druhý do cíle dorazil Dario Frenchitti, třetí pak Tomas Scheckter. Roger Penske sice byl nadšen z vítězství Hornishe jr., avšak s oběma svými jezdci si v soukromí chce promluvit o zvláštním stylu soupeření. Přístí závod se pojede na ovále v Michiganu.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Milwaukee: Hornish jr. zvládl finiš dokonale

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pla, Olivier

2. Německo: Olivier obhájil pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud