Zažehná Tony George motorovou krizi?

Daniel Šupa, 28. června 2005, 09:47 Google+

Situace se nevyvíjí pro vedení šampionátu dobře, ale bez agregátů snad nezůstanou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Foyt IV, A.J.

Foyt IV, A.J. | foto: A.J. Foyt Racing

Sdílejte článek

Toyota oznámila, že bude následovat Chevrolet a svoji aktivitu v IRL ukončí ještě v letošním roce. Jediným dodavatelem tak zůstává další japonská automobilka Honda, ale ta podle posledních zpráv díky odchodu konkurence také ztrácí zájem. To je jistě nepříjemný scénář pro ještě nedávno velmi úspěšného vlastníka série Tonyho George.

V USA se situace pomalu obrací a zájem na sebe strhává spíše ChampCar, který George hodlal zničit a skoro se mu to i podařilo. Bez motorů se však žádný šampionát pořádat nedá.

Díky rozporům mezi ChampCar a IRL není pravděpodobné, že by mohl Cosworth dodávat své agregáty IRL, neboť jeho současní vlastníci jsou zároveň majiteli ChampCar.

Objevují se však také zprávy o tom, že by mohl poskytnout své motory Ilmor Engineering Mario Illiena, který je úzce spjat a Rogerem Penskem, jenž je jednou z nejvýznamnějších osobností IRL.

Illien bude brzy nezávislý na Mercedesu a údajně by mohl začít stavět motory pro jihokorejský Hyundai, který by se tak mohl výrazněji prezentovat před svými možnými zákazníky.

A kam zamíří Toyota svůj zájem? Vrhne veškerou svoji energii do F1 a vyklidí pozice na amerických závodních tratích? Omyl, jejím cílem má být velmi populární NASCAR.


Foto: A. J. Foyt Racing

Vytisknout

Diskuze: Zažehná Tony George motorovou krizi?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Cleveland: 30. víťazstvo Paula Tracyho

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud