Vyhrál Hornish, Enge startuje osmý

ar1, 25. června 2005, 12:10 Google+

Ani atypická trať v Richmondu nenarušila stabilní kvalifikační výsledky Tomáše Engeho, do sobotního závodu se kvalifikoval na osmém místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IRL

Sdílejte článek

Ve všech letošních dokončených kvalifikacích se dostal do top 10.

Kvalifikaci vyhrál časem 15.3197 Sam Hornish jr. s vozem Dallara Toyota týmu Marlboro Penske. Z první řady s ním odstartuje jeho týmový kolega Helio Castroneves. Penske se zapíše do historie dalším double postavením na startu.

Druhou řadu obsadí Ryan Briscoe (Target Chip Ganassi Racing), čímž je nejlepším jezdcem zančky Panoz Toyota. Briscoe vůbec ve všech trénincích prokazoval stabilní výkony a vždy v horní části TOP 10. 4. pozicic vedle něj naplní překvapivě Patrick Carpentier s vozem týmu Red Bull Cheever Racing.

Ovál v Richmondu má v kalendáři IndyCar Series prvenství co do délky dráhy, jeho 0,75 míle z něj činí nejkratší trať. Enge si na specifickou trať poměrně rychle zvyknul a od prvních tréninků se s přehledem pohyboval v první desítce. Dobrou formu potvrdil i osmým místem v kvalifikaci, český jezdec ve všech svých dokončených kvalifikacích v sezoně skončil v top 10. Poslední prověrkou před dnešním nočním závodem byl závěrečný trénink, v kterém byl Enge nejrychlejší. Závod startuje v noci v 1:45 našeho času a přímý přenos vysílá TV Galaxie sport.

Tomáš Enge: „Našim hlavním cílem je dokončit zítřejší závod a získat slušný výsledek. Tato je celkově dost obtížná a nemám na ni mnoho odjeto. Je špatné, že tady máme jen jeden den tréninků, ale RockStar Chevrolet je velmi silný. Má kvalifikační jízda byla možná až příliš opatrná, ale i tak byla dnes nejlepší. Nyní se více soustředím na nalezení rytmu. Tato trať se mi líbí, jezdec tady musí pracovat a není to jen o počtu koní.“

Foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Vyhrál Hornish, Enge startuje osmý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Engeho čeká závod na nejkratším oválu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud